Izvor: RTS arhiva vesti 20.09.2016

Stefanović: Poruka Halilovića ne zaslužuje pažnju

RTS 20.09.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je poruka premijera Aleksandra Vučića da Republika Srpska neće nestati sasvim jasna, a da je poruka Srbije da hoće stabilnost, a ne bilo kakve sukobe u regionu. Komentarišući najnoviju… »

Predsednik Vlade sa Stoltenbergom, uskoro u poseti sedištu NATO

RTS 20.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić posetiće uskoro sedište NATO u Briselu, dogovoreno je na sastanaku predsednika vlade sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom. Na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, Vučić razgovarao i sa svojim… »

Moskva objavila snimak napada na konvoj

RTS 20.09.2016
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad na konvoj koji je dopremao humanitarnu pomoć UN u Alep. Ne može se sa sigurnošću reći da je humanitarni konvoj napadnut iz vazduha, kažu u UN. Na snimku se… »

Anđelina Džoli podnela zahtev za razvod od Breda Pita!

RTS 20.09.2016
Kraj Branđeline! Američka glumica Anđelina Džoli podnela je zahtev za razvod braka od svog dugogodišnjeg partnera Breda Pita. Uzrok leži u svađi oko dece, navode strani mediji. Džolijeva je juče podnela papire sudu i kao razlog navela… »

Tužilaštvo odustalo od gonjenja Ognjanovića

RTS 20.09.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović jer iz istrage nisu proistekli dokazi koji bi opravdali podizanje optužnice protiv njih za prevaru i pranje novca. "Obaveštavamo… »

NATO: Nikome ne pretimo, zajedno brinemo o miru na Balkanu

RTS 20.09.2016
Severnoatlantska alijansa nikome ne preti, a general Petr Pavel govorio je o tenzijama u regionu koje inače prepoznaju i svi lideri u regionu, prenosi dopisnik "Tanjuga" iz Brisela odgovor neimenovanog vojnog zvaničnika NATO-a na pitanje može li se… »

Počelo pripremno ročište u postupku Srebrenica

RTS 20.09.2016
U Sudu za ratne zločine počelo je pripremno ročište u postupku protiv osam bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih da su učestvovali u ubistvu nekoliko stotina muslimana u Kravicama 1995. Optuženi su izjavili da nisu… »

Odgovor RTS-a Telekomu Srbija

RTS 20.09.2016
RTS saopštava da je neverovatno da "Antena TV", zajedničko preduzeće "Telekom Srbija" i "Emisione tehnike i veza", ne poznaje zakone ove zemlje i ne zna koja je uloga REM-a. Za emitovanje bilo kog zemaljskog kanala potrebno je prvo učešće na javnom… »

Knežević: Ulaganja američkih investitora otvaraju 2.000 radnih mesta

RTS 20.09.2016
Ministar privrede Goran Knežević kaže da do kraja godine očekuje da američki investitori u Srbiji ulože oko 20 miliona evra u auto-industriju i IT sektor, što će otvoriti oko 2.000 radnih mesta. Knežević je, govoreći na konferenciji Američke… »

Prošle godine oko 400.000 slučajeva sitne korupcije u Srbiji

RTS 20.09.2016
Globalni barometar korupcije, istraživanje koje je sprovela organizacija Transparentnost Srbije, pokazalo je da se procenjuje da je u prošloj godini bilo oko 374.000 slučaja sitne korupcije, te da je od 68 ispitanika, koji su imali kontakt sa pojedinim… »