Izvor: Telegraf arhiva vesti 20.09.2016

Vulin: Pretnje RS i srpskom narodu su nastavak fašizma!

Telegraf 20.09.2016
Ministar je kazao da, ako je neko mislio da su upozorenja premijera Aleksandra Vučića da se neće dozvoliti ponavljanje Jasenovca i Oluje preterana i nepotrena, sada može da se uveri da su bila upućena na vreme i na prave adrese. Ministar rada… »

Dačić iz njujorka poručio: Srbija se zalaže za sveobuhvatno evropsko rešenje problema izbeglica (foto)

Telegraf 20.09.2016
- Danas migranti u Srbiju dolaze iz zemalja EU i teže da stignu do severnih članica EU. Kada se na severnom delu rute zatvaraju prolazi, postoji opasnost da Srbija postane usko grlo i da više hiljada migranata budu zatečeni u Srbiji što je već… »

"Zar odmah da skočimo i brojimo svoju decu koja bi išla u rat"? Nikolić oštro reagovao na pretnje generala NATO-a

Telegraf 20.09.2016
- I šta, taj general će da odluči šta će NATO da radi? Ili neka kaže u čije ime govori. Što prvo ne počiste svoje dvorište? Što nisu u Splitu rekli Hrvatima šta treba da rade? - upitao se predsednik Srbije. Državni vrh Srbije oštro je… »

Sjajna vest: Prihvaćen zahtev BiH za članstvo u EU

Telegraf 20.09.2016
Odluka je doneta nakon što je ocenjeno da su ispunjeni svi uslovi iz evropske agende neophodni za razmatranje aplikacije. Savet za opšte poslove EU, kojim je predsedavao delegirani ministar Vlade Slovačke, Ivan Korčok, prihvaćen je zahtev Bosne i… »

Amerika i UN besne, optužuju Rusiju za "ratni zločin": Tenzije posle bombardovanja konvoja u Siriji (video)

Telegraf 20.09.2016
- Ukoliko su volonteri i humanitarni radnici namerno ciljani, napad će biti "uvršten u ratne zločine" - rekao je šef humanitaraca UN Stiven O'Brajen. U provinciji Alep na severu Sirije juče su izvedeni vazdušni napadi na konvoj kamiona sa… »

U toku je suđenje kapetanu Draganu: "Apsolutno se ne osećam krivim" (foto)

Telegraf 20.09.2016
Prema optužnici Hrvatske, Vasiljković je odgovoran za zločine počinjene sredinom 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te u februaru 1993. u Bruškoj kod Benkovca. Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan izjasnio se danas da se apsolutno ne… »

"Beograd na vodi": Dopunili smo dokumentaciju za kulu Beograd, počinju radovi na sledećoj etapi

Telegraf 20.09.2016
Zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio je podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka. Kompanija “ Beograd na vodi” saopštila je danas da je dopunila dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za kulu… »

Bosanski general preti ratom: Niko ne može da odnese deo BiH bez belaja, apsolutno spremni na rat, RS će nestati u sukobu

Telegraf 20.09.2016
Halilović je istakao da se Republika Srpska u eventualnom sukobu može održati najviše 10 do 15 dana. Penzionisani general i nekadašnji načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS… »

Lončar najavio da do kraja godine inovativni lekovi moraju biti na pozitivnoj listi

Telegraf 20.09.2016
Inovativni lekovi nisu uvođeni više od četiri godine i da se u narednom periodu može očekivati redovno ažuriranje njihovih lista. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do kraja godine biti uvedeni inovativni lekovi na pozitivnu… »

Ovo je anđeo koji je poginuo u sudaru: Prelepa Ksenija je bila najuspešnija manekenka Crne Gore (foto) (video)

Telegraf 20.09.2016
Ksenija Brković (24) i političar Slavko Baković (24) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Nikšić-Podgorica. U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Nikšić-Podgorica je pored crnogorkog političara, Slavka Bakovića, poginula i… »