Politika arhiva vesti 20.09.2016

Bosić: Začuđen sam žestinom reakcija na izjavu Halilovića, jer je on nebitan!

Kurir 20.09.2016
BANJALUKA - Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je večeras da da je začudjen žestinom reakcija u regionu na izjavu ratnog bošnjačkog generala Sefera Halilovića, s obzirom na to da se radi o osobi koja trenutno nema nikakvu… »

Poslednji Obamin govor na GS UN

Glas Amerike 20.09.2016
U svom poslednjem obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, američki predsednik Barak Obama izrazio je snažnu podršku multilateralizmu i svetskoj organizaciji. Njegov govor bio je osvrt na brojne globalne izazove, pozitivne i negativne… »

RTS pozvao Antenu TV da prekine emitovanje 26 kanala

B92 20.09.2016
Beograd -- RTS je pozvao "Antenu TV" da odmah prekine emitovanje 26 kanala i da tako prestane da krši zakon jer je imala dovoljno vremena za testiranje - šest dana. Preduzeće "mts Antena TV" osnovali su kompanija Telekom Srbija i Javno preduzeće… »

Uoči predstojećih susreta srpskih i ruskih zvaničnika: Nikolić sa Čepurinom o dinamici saradnje

Kurir 20.09.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o planiranoj dinamici razvoja saradnje između naše dve zemlje, kao i o predstojećim susretima visokih zvaničnika Srbije… »

Gojković: Brisel neka se pripremi za dolazak Srbije

Danas 20.09.2016
“Politika proširenja ostaje jedna od najznačajnijih političkih mera u Evropskoj uniji, uprkos odluci na referendumu Ujednjenog Kraljevstva da napusti Uniju“ To je rekao danas u Skupštini Srbije Dejvid Mekalister, poslanik u Evropskom parlamentu i… »

Odlazak merkelove i vučićeva naklonost: Šta Srbija treba da očekuje?

Pravda 20.09.2016
Nakon loših rezultata CDU na više lokalnih izbora u Nemačkoj, premijer Srbije ocenjuje da bi odlazak Angele Merkel sa vlasti značio „kraj Evrope kakvu znamo“. DW analizira šta bi smena u Berlinu mogla da znači za Srbiju. Premijer Srbije… »

Status Novosti i Politike do kraja godine

Beta 20.09.2016
Do kraja godine konačno će se znati vlasnička struktura u "Novostima" i "Politici", a uskoro će biti doneta i konačna odluka o agenciji Tanjug, izjavio je ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević. On je za današnje izdanje… »

Slovačka ignorisala Prištinu: Kosovo nije država

Vesti online 20.09.2016
Na ministarskoj konferenciji Praškog procesa povodom migrantske krize koja se održava u Bratislavi, domaćin Slovačka je potpuno ignorisala zahteve samoproglašene države Kosovo da oni na skupu budu predstavljeni u skladu sa Briselskim sporazumom… »

U Srbiji za centralni nivo vlasti skoro 90 odsto budžetskih prihoda

Danas 20.09.2016
Budžetski prihodi svih opština, gradova i pokrajine Vojvodine od 2012. do danas sve su niži i nikada ne prelaze petinu ukupnih budžetskih prihoda u zemlji. U 28 država EU je prošle godine lokalnom nivou vlasti u proseku pripala jedna trećina… »

"Novosti" saznaju Koeljo traži da piše roman o Karadžiću

Večernje novosti 20.09.2016
Čuveni svetski književnik poslao u Haški tribunal zanimljivu poruku. Zanima ga kako se bivši lider RS skrivao pod imenom dr Dragan Dabić. SLAVNI svetski pisac Paulo Koeljo želi da piše roman o Radovanu Karadžiću! Kako "Novosti" ekskluzivno… »