Svet arhiva vesti 20.09.2016

Strava u Alepu, svi peru ruke

Večernje novosti 20.09.2016
Napad na dostavu pomoći sirijskoj provinciji obeležio prvi dan skupa u Njujorku. Moskva, Vašington i Damask tvrde da nisu bombardovali humanitarni konvoj. UJEDINjENE nacije suspendovale su sve konvoje u Siriji posle strahovitog napada na humanitarni… »

VIDEO: Jeziv snimak bombardovanog konvoja!

Vesti online 20.09.2016
Sirijska Civilna odbrana je objavila snimak sa mesta na kojem je bombardovan konvoj kamiona koji su prevozili humanitarnu pomoć u sirijskom regionu Alepo. Video snimak su objavili "beli šlemovi", pripadnici sirijske Civilne odbrane. nevladina… »

Sjeverna Koreja lansirala raketu

Al Jazeera 20.09.2016
Lansiranje rakete s novim tipom motora, velike snage, koja će nositi satelit, nadgledao lično Kim Jong-un. Sjeverna Koreja s kopna je ispalila raketu za lansiranje satelita, s novim tipom motora velike snage, a testiranje je nadzirao sjevernokorejski… »

SAD: 650 miliona dolara od kompanija za pomoć migrantima

Blic 20.09.2016
Ukupno 51 američka velika kompanija je obećala pomoć u iznosu od 650 miliona dolara za pomoć svetskim migrantima, saopšteno je danas iz Bele kuće. Pomoć američkih kompanija je deo napora predsednika Baraka Obame da skrene pažnju na teškoće u… »

Moj sin je terorista: Otac bombaša iz Njujorka upozoravao još pre 2 godine, FBI ga ignorisao!

Kurir 20.09.2016
Otac Ahmada Kana Rahamija (28), američkog državljanina rođenog u Avganistanu, osumnjičenog za izazivanje eksplozija u Njujorku i Nju Džersiju tokom vikenda, rekao je policiji pre dve godine da je njegov sin terorista, što je tada proveravao FBI… »

Prvo dovesti EU u red, onda primiti Zapadni Balkan

Danas 20.09.2016
Vođe Evropske unije smatraju da najpre "svoju kuću moraju dovesti u red", a potom razmotriti dalji proces prijema novih članica, ali je politika proširenja neophodna za planiranje budućnosti EU, ocenio je Ivan Korčok, državni sekretar za evropske… »

Stefanović: Svaka zemlja na migrantskoj ruti da preuzme deo tereta

RTS 20.09.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Bratislavi da u suočavanju sa migrantskom krizom Srbija zajedno sa partnerima i susedima želi da pronađe rešenje koje će omogućiti bolju i kvalitetniju kontrolu granica. "Migrantska… »

Saradnici ID na meti novih propisa EU

B92 20.09.2016
Brisel -- Evropska unija usvojila je nova pravila koja će omogućiti zabranu putovanja i zamrzavanje imovine saradnika takozvane Islamske države. Nove mere odnose se i na strane borce koji rade i prolaze obuku ID, prenosi AP. Sankcije će biti nametnute… »

Obama: Biće tešško boriti se protiv IS u Mosulu, ali uspećemo

Blic 20.09.2016
Američki predsednik Barak Obama rekao je danas da će borba protiv Islamske države (IS) u Mosulu na severu Iraka biti puna izazova, ali je izrazio uverenje da će napredak brzo biti postignut, javlja Rojters. Obama je to rekao na sastanku sa iračkim… »

Keri: Prekid vatre u Siriji nije mrtav

RTS 20.09.2016
Američki držžavni sekretar Džon Keri izjavio je da prekid vatre u Siriji "nije mrtav", i pored nastavka borbi u toj zemlji. Džon Keri se kratko obratio novinarima nakon sastanka Međunarodne grupe za podršku Siriji, koji će se nastaviti u petak… »