Balkan arhiva vesti 21.09.2016

Dodik zapretio: Ako nas napadnu, otcepićemo se od BiH

Vesti online 21.09.2016
"Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Herceogovine" poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. -… »

Kitarović: Nadam se da referenduma u RS neće biti

RTV 21.09.2016
NJUJORK - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Njujorku da je referendum o danu Republike Srpske (RS) najavljen za 25. septembar u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom i nada se da neće biti sproveden. "Mogući referendum je u… »

Zahtev za dopunu zakona o praznicima RS u skupštinskoj proceduri

RTS 21.09.2016
Narodna Skupština Republike Srpske zatražila je od Vlade RS da u skupštinsku proceduru uputi izmene i dopune zahteva o praznicima RS. Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne Skupštine, je nakon završenog skupštinskog kolegijuma rekao da je to… »

"Neki političari spremni da uvuku narod u rat"

Vesti online 21.09.2016
Predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je,komentarišući izjavu Sefera Halilovića, da očito ima još usijanih glava koje bi ratovali, dodajući da ne treba pridavati previše značaja izjavi minornog čoveka. - Apelujem na one koji… »

HDZ može sastaviti Vladu bez Mosta?

RTS 21.09.2016
Odlukom lidera HSS-a Kreša Beljaka da ta stranka podrži HDZ dovela je do preokreta u pregovorima o formiranju nove hrvatske vladi koje su ranije započeli šef HDZ-a Andrej Plenković i lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov. Ova odluka, naime, daje… »

Najs: BiH bi mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije

RTS 21.09.2016
Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007. godine. "BiH je izgubila tužbu zbog nedostatka… »

Dodik objasnio: Referendum je reakcija, a ne akcija, i nema veze sa secesijom! (video)

Pravda 21.09.2016
Dodik je naveo da u referendumskom pitanju "da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske" nema ničega što podrazumijeva secesiju. "Međutim, oni koji su u svetu uvek spekulisali i spinovali stvari, sada su to iskoristili… »

Oružane snage BiH: Male plate, oprema očajna

RTV 21.09.2016
BANJALUKA - Vojnici Šeste pešadijske brigade Oružanih snaga u banjalučkoj kasarni "Kozara" kažu da su im plate male a oprema dotrajala. "Komplikovane vojne vežbe izvodimo kako znamo i umemo", poručili su članovima Zajedničke komisije za odbranu i… »

Obradović: Halilovićeva izjava stvaranje lažne panike

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Potpredsednica SNS i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović ocenila je danas povodom pretnji ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića da ne veruje da situacija u regionu izmiče kontroli sve… »

Hrvatski veteran osuđen u Srbiji ponovo uhapšen: Pustili ga zbog lečenja, a on prebio ženu

Kurir 21.09.2016
Hrvatski veteran Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva civila u Grubišinom Polju, pa izručen Hrvatskoj da izdržava kaznu i u aprilu privremeno pušten radi lečenja, ponovo je uhapšen zbog porodičnog nasilja… »