Društvo arhiva vesti 21.09.2016

Posle kiše sunce: Jutro sveže i maglovito, najviša temperatura do 21 stepen

Blic 21.09.2016
U Srbiji će danas ujutro biti sveže, mestimicno s maglom i niskom oblačnošću. Pre podne će biti umereno do potpuno oblačno, na jugu i istoku ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. Posle podne postepeno smanjenje oblačnosti, saopštio je… »

AMSS: Nesmetano odvijanje saobraćaja, oprez zbog magle i sumaglice

Blic 21.09.2016
Umereno oblačno vreme, ali bez padavina omogućava nesmetano odvijanje saobraćaja, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Kolovozi su suvi, a vidljivost smanjena jedino na putevima preko planinskih prevoja, mada je pojava magle i sumaglice tokom… »

Pojačana kontrola saobraćaja

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će danas sprovesti sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja. Kako je u ponedeljak saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, u toj akciji će biti angažovan maksimalan… »

Danas je Mala Gospojina

RTS 21.09.2016
Srpska pravoslavna crkva obeležava Rođenje Presvete Bogorodice, praznik koji se naziva i Mala Gospojina. Srpska pravoslavna crkva slavi Rođenje Presvete Bogorodice. Praznik je u narodu poznat kao Mala Gospojina i ubraja se u 36 velikih praznika u… »

Ruska novinarka: Deportovali su nas iz Srbije u Srbiju

B92 21.09.2016
Moskva -- Novinarka ruske novinske agencije Njuzfront Oksana Sazonova, koja je prošle sedmice s kolegom uhapšena na KiM, ispričala je svoje utiske o tom događaju. Oksana Sazonova i Sergej Belous uhapšeni su zbog navodnog nelegalnog boravka, a ona je… »

Tači odlikovao prvog komandanta Kfor-a

Blic 20.09.2016
Predsednik Kosova, Hačim Tači je danas Vojnom medaljom za službu na Kosovu odlikovao prvog komandanta KFOR-a, britanskog generala Majkla Dejvida Džeksona. Generalu Džeksonu je medalja dodeljena zbog doprinosa miru, bezbednosti i stabilnosti tokom… »

AKB odbila Vukčevića, ispisala Homena

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Advokatska komora Beograda (AKB) odbila je jednoglasno da uvede u svoju evidenciju prijavu bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića za upis u imenik advokata zbog nepotpune dokumentacije, piše "Politika". List prenosi i saznanje… »

Rešeno više od polovine tužbi na osnovu prijave uzbunjivača

RTS 21.09.2016
Otkako je pre 15 meseci počela primena Zakona o zaštiti uzbunjivača u višim sudovima u Srbiji formirano je 157 predmeta po tužbama u vezi sa uzbunjivanjem, od kojih je rešeno 89, rečeno je na današnjem skupu "Zakon o zaštiti uzbunjivača –… »

Komitet ministara Saveta Evrope o slučaju nestalih beba u Srbiji

Nova ekonomija 21.09.2016
Komitet ministara Saveta Evrope od juče razmatra dokle je Srbija stigla u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju nestalih beba. Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju Srbije u izvršenju presude… »

Vojna parada 20. oktobra, i Medvedev među gostima?

Pravda 21.09.2016
BEOGRAD- Dan oslobođenja Beograda 20. oktobar biće obeležen vojnom paradom - nezvanično se saznaje u Vladi Srbije. Tačan scenario proslave još nije utvrđen, ali je izvesno da će u svečanom defileu država predstaviti svoje oružane snage i novo… »