Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 21.09.2016

UN i WHO šalju nove konvoje u Siriju

Al Jazeera 21.09.2016
Humanitarni konvoji ka Siriji bit će nastavljeni nakon trodnevne suspenzije. Ujedinjeni narodi saopćili su da će nastaviti slanje konvoja humanitarne pomoći u Siriji, koja je suspendirana poslije napada u ponedjeljak, kada je u napadu na jedan takav… »

Ustrijeljen napadač na izraelsku ambasadu u Ankari

Al Jazeera 21.09.2016
Osiguranje Ambasade Izraela u Ankari je ustrijelilo napadača u blizini ambasade, navode izraelski zvaničnici. Jedna osoba ozlijeđena je ispred izraelske ambasade u Ankari, objavio je glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova. Lokalni… »

Rusija šalje nosač aviona u Mediteran

Al Jazeera 21.09.2016
Jedini ruski nosač aviona nedavno opremljen novim tipovima aviona pojačat će ruske kapacitete u tom području. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je danas da će Rusija poslati svoj nosač zrakoplova "Admiral Kuznjecov" u Sredozemno more radi… »

Predstavljen logo Evropskog nogometnog prvenstva 2020.

Al Jazeera 21.09.2016
Euro 2020. će biti održan po prvi put u 13 gradova u različitim zemljama, kako bi se obilježila 60. godišnjica takmičenja. Novi predsjednik Europskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin otkrio je u srijedu u Londonu, na službenom predstavljanju… »

Filipinski predsjednik: Srednji prst za EU

Al Jazeera 21.09.2016
Evropski parlament pozvao filipinsku vladu da zaustavi ubistva osumnjičenih trgovaca drogom. Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte pokazao je srednji prst govoreći o Evropskoj uniji, nakon što je Evropski parlament pozvao filipinsku vladu da… »

Lažne uzbune u kanadskim školama

Al Jazeera 21.09.2016
Zbog potencijalne prijetnje, evakuirane sve škole u provinciji Otok princ Edward, evakuacija i u Novoj Škotskoj. Kanadska policija evakuirala je sve škole u provinciji Otok princ Edward zbog bombaške prijetnje, a slična upozorenja upućena su… »

Narodna skupština RS: Promijeniti zakon o praznicima

Al Jazeera 21.09.2016
Izmjena zakona o praznicima zatražena je i odlukom Ustavnog suda BiH, referendum o Danu RS-a će se održati. Narodna Skupština bh. entiteta Republike Srpske zatražila je od Vlade RS da u skupštinsku proceduru uputi izmjene i dopune Zakona o… »

Stockholm: Požar u institutu za umjetnost

Al Jazeera 21.09.2016
Deseci vatrogasaca pokušavaju savladati požar koji je zahvatio zgradu u blizini švedske prijestolnice. U zgradi Kraljevskog instituta za umjetnost u Stockholmu izbio je požar, a gust dim nadvija se nad velikim dijelovima švedske prijestolnice. Deseci… »

Deseci žrtava u brodolomu kod Egipta

Al Jazeera 21.09.2016
Najmanje 29 osoba se utopilo kada se kod obale Egipta prevrnuo brod sa 600 migranata. Najmanje 29 osoba se u srijedu utopilo kada se kod obale Egipta prevrnuo brod sa 600 migranata, javile su agencije. Zvaničnici su naveli da je do sada spašeno 150… »

S Hrvatskom seljačkom strankom, HDZ ne treba Most

Al Jazeera 21.09.2016
Odlukom HSS-a da pruži podršku Andreju Plenkoviću za sastavljanje vlade, došlo do preokreta u pregovaračkom procesu. Odlukom Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke (HSS) da podrži Andreja Plenkovića za mandatara i njegovu vladu. dogodio se… »