Izvor: B92/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić: Lako je pobeći iz arene, ali moramo očuvati mir

B92 21.09.2016
Njujork -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na skupu o Srebrenici u organizaciji Fondacije Klinton uspeo da pridobije dobar deo američke publike. "U sali i bekstejdžu bila je veoma teška atmosfera za nas, ali mislim da smo… »

Incident u Gračanici: Policija nije dozvolila litiju

B92 21.09.2016
Kosovska policija u Gračanici sprečila je u sredu da litija povodom opštinske slave Male Gospojine prođe glavnom ulicom, pišu Večernje novosti. Litija koju je predvodio episkop raško-prizrenski Teodosije sa monaštvom i sveštenstvom eparhije, a… »

DSS: Zajednički kandidat za predsednika ili naš

B92 21.09.2016
Beograd -- Predsedništvo DSS predložilo je Glavnom odboru da ta stranka učestvuje na izborima predsednika Srbije sa svojim kandidatom ako ne bude jedan opozicioni. Kako navode, ukoliko ne bude postignut dogovor o "zajedničkom kandidatu nacionalne… »

Američki Bošnjaci protiv Jeremića

B92 21.09.2016
Njujork -- Nevladina organizacija iz SAD Savetodavno veće za BiH se "oštro protivi" kandidaturi Vuka Jeremića za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Kako je navedeno u saopštenju ove NVO, zbog Jeremićeve kandidature za tu važnu poziciju… »

Holandski list: Tači na optuženičkoj klupi Suda za OVK?

B92 21.09.2016
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači mogao bi da bude optuženik pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, navodi holandski list "Volkskrant". To prenosi "Koha ditore" i navodi da u svom prvom javnom pojavljivanju nakon postavljenja na… »

"Pitanje demarkacije možda znači rat na Kosovu do 2021"

B92 21.09.2016
Priština -- Pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo bi da donese rat na Kosovu u narednih pet godina, navodi osnivač pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti. "Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj zemlji… »

"Halilovićeva izjava - stvaranje lažne panike"

B92 21.09.2016
Beograd -- Potpredsednica SNS i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu Marija Obradović reagovala je povodom pretnji ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića. Ona je navela da ne veruje da situacija u regionu izmiče kontroli sve dok je… »

Vučić: Srpska neće nestati, postoje "kamenčići u cipeli"

B92 21.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost. Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske da poručio je da Srpska neće nestati. "Onima koji maštaju o urušavanju… »

Đurić: Popravili smo sporazum prethodne vlade sa Prištinom

B92 21.09.2016
Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je pregovarački tim BG u Briselu uspeo da popravi jako loš sporazum koji je prethodna Vlada sklopila s PR. Đurić je za RTK 2 rekao da je uspeo da spreči velike probleme koji bi nastali prvog… »

Dveri: Parada osoba sa invaliditetom 3. oktobra

B92 21.09.2016
"Parada hrabrosti, snage i dostojanstva" osoba sa invaliditetom biće održana 3.oktobra u centru Beograda, saopštile su Dveri. To je navedeno posle sastanka predstavnika Organizacionog odbora manifestacije sa predsednikom skupštinskog Odbora za ljudska… »