Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 21.09.2016

SBB kupio IKOM

Biznis i finansije 21.09.2016
Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM), piše današnji Blic. Navedeno je da će tom kupovinom SBB postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi. Nije poznato koliko je SBB… »

Banka Japana opet prilagođava stimulativni program

Biznis i finansije 21.09.2016
U ponovnom pokušaju da stimuliše nacionalnu ekonomiju Banka Japana danas je donela doluku da zadrži kamatne stope na dosadašnjem nivou, ali sa namerom da pogura inflaciju iznad 2%, uz održavanje prinosa na desetogodišnje državne obveznice blizu… »

Sklapanje partnerstava za razvoj i stimulaciju inovacija su osnova koja Srbiju može dovesti među vodeće inovatore u svetu

Biznis i finansije 21.09.2016
Deveto izdanje Globalnog Indeksa Inovativnosti (GII), koje je objavljeno u avgustu, ocenjuje i svrstava države prema njihovom stepenu inovativnosti. Između 128 država koje su uključene u ovogodišnju studiju, najinovativnije su Švajcarska, Švedska… »

Prihod mobilnih operatera u Srbiji u 2015. iznosio ukupno 902 miliona evra

Biznis i finansije 21.09.2016
Dok Srbi ne silaze sa telefona, mobilni operateri zadovoljno trljaju ruke. Za godinu dana građani naše zemlje proveli su ukupno 15,11 milijardi minuta u razgovorima preko mobilnih telefona. I to samo u odlaznim pozivima. Za to vreme, mobilni operateri… »