Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Austrijski parlament potvrdio odlaganje predsedničkih izbora

Blic 21.09.2016
Austrijski parlament usvojio je danas odluku o odlaganju predsedničkih izbora na 4. decembar. Ponavljanje drugog kruga, pošto je Ustavni sud poništio rezultate glasanja zbog nepravilnosti u prbrojavanju glasova, trebalo je da se održi 2.oktobra, ali… »

Američki mediji: Putin sprema novi rat!

Blic 21.09.2016
Tenzije između Rusije i SAD rastu, iako neki misle da je došlo do smirivanja. Američki "Biznis insajder" ukazuje na događaje prethodnih meseci koji, po njihovom mišljenju, znače da bi Vladimir Putin mogao da priprema teren za novi rat. U avgustu su… »

Neočekivani heroji: Kako su lopovi i beskućnici sprečili veću tragediju u Njujorku i Nju Džersiju

Blic 21.09.2016
Ahmad Kan Rahami uhapšen je zbog sumnje da je postavio bombe u Njujorku i Nju Džersiju. Za sprečavanje većih tragedija, ali i otkrivanje napadača, delimično su zaslužni sitni lopovi i beskućnici. U subotu je u Njujorku eksplodirala bomba koja je… »

Oliver Stoun: Američke tajne službe su me pratile zbog filma o Snoudenu

Blic 21.09.2016
Poznati američki režiser Oliver Stoun otkriva da su ga američke službe tajno pratile dok je snimao film o bivšem službeniku CIA Edvardu Snoudenu, te da mnogi producenti nisu smeli da sarađuju na filmu. On objašnjava da je film najvećim delom… »

Pssst! Ovo je najgora ekološka katastrofa u istoriji, a vlast ćuti

Blic 21.09.2016
Veliki požari harali su Indonezijom prošle godine, zbog čega su mnoge organizacije za zaštitu životne sredine upozoravale da se tamo događa najveća ekološka katastrofa našeg vremena. Tokom avgusta i septembra 2015. godine požara bilo je toliko… »

Šok završnica: Istina o ubistvu "najlepše devojčice u Americi" otkrivena u TV emisiji

Blic 21.09.2016
Najlepšu devojčicu u Americi Džonbenet Ramzi ubio je stariji brat Berk pošto su se posvađali oko ananasa, a roditelji su prikrili ubistvo, zaključili su istražitelji, učesnici dokumentarne emisije TV mreže "Si-bi-es". Petsi Ramzi, majka… »

DNK iz dubine: Olupina broda otkrila drevnu tajnu

Blic 21.09.2016
Smrt je bila iznenadna i nemilosrdna. Kada je veliki brod potonuo, član posade ili putnik ostao je zarobljen u njemu. Pošto je udario u stenu, brod je nestao u talasima i otkotrljao se niz podvodnu liticu na morsko dno, da bi ga ubrzo potom zatrpale… »

Moć Brisela: Kome smeta snažna Evropska unija?

Blic 21.09.2016
Evropska unija nalazi se na najvećim iskušenjima u poslednjih nekoliko decenija. To je bilo jasno i pre izjava nemačkog ministra finansija Volfganga Šojblea, mađarskog premijera Vikotra Orbana i ostalih istaknutih evropskih državnika da "nešto mora… »

Zvuči poznato? Zašto Rusi ne glasaju: Apatija, loša opozicija ili Putinova nadmoć?

Blic 21.09.2016
Parlamentarni izbori u Rusiji završeni su u nedelju, a rezultat nije iznenadio nikoga, s obzirom da je Jedinstvena Rusija, partija predsednika Vladimira Putina, ostvarila ubedljivu pobedu. Ono što jeste iznenađujuće je rekordno mali broj glasača koji… »

Staljin je imao troje dece i sve ih je snašla tragična sudbina

Blic 21.09.2016
Jakov, Vasilij i Svetlana su potomci jednog od najmoćnijih ljudi u istoriji, ali to im nije donelo gotovo nikakvu korist. Deca prvog čoveka Sovjetskog Saveza, Josifa Staljina, iako su uživali u priviligijama, kada se podvuče crta, njihovi životi bili… »