Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Devet narkodilera u Vijetnamu osuđeno na smrt

Blic 21.09.2016
Sud na jugu Vijetnama osudio je danas devet osoba na smrtnu kaznu zbog trgovine narkoticima, javili su vijetnamski mediji. Grupa vijetnamskih državljana osuđena je zbog trgovine 626 kilograma heroina, pretežno iz Laosa i Tajlanda, do 2009. godine… »

Dalaj lama: Mislimo o teroristima kao o bližnjima

Blic 21.09.2016
Tibetanski duhovni vođa dalaj lama pozvao je danas svet da o teroristima razmišlja kao o bližnjima jer nasilje nikada ništa nije rešilo, i poručio muslimanima da veruju u ljubav i saosećanje, kao istinsku poruku svake religije, uključujući i… »

Mej: Ako smo izašli iz EU, nismo okrenuli leđa celom svetu

Blic 20.09.2016
Britanski premijer Tereza Mej rekla je danas da se Britanija neće okrenuti od sveta nakon neočekivanog rezultata na referendumu održanom 23. juna i da će ostati u središtu međunarodnih pitanja. - Kada je britanski narod glasao za izlazak iz EU oni… »

Tajms skver zbog sumnjivog paketa bio zatvoren

Blic 21.09.2016
Njujorški Tajms Skver bio je zatvoren danas zbog sumnjivog paketa. Ispostavilo se da se radi o lažnoj uzbuni. Na licu mesta su se nalazili policijski odredi za eksplozive, a okolne zgrade su evakuisane i ulice ispražnjene. Sumnjivi paket je ostavljen… »

Bliskost: Američki milioner pokreće sajt o odnosu Trampa i Putina

Blic 21.09.2016
Američki milioner Rob Glejzer pokrenuće portal PutinTramp.org sa ciljem da upozori javnost na "opasnu bliskost" republikanskog kandidata za predsednika SAD i ruskog lidera. Na sajtu će se objavljivati medijski tekstovi i izveštavati o Trampovim… »

Danford: Iračke snage uskoro spremne za napad na Mosul

Blic 21.09.2016
Iračke bezbednosne snage će početkom sledećeg meseca biti spremne za napad na Mosul - uporište Islamske države, izjavio je danas američki general Džozef Danford. "Procenjujemo da će iračke snage početkom oktobra biti obučene i opremljene svim… »

Majka zaključala dete u automobilu dok se ludo provodila s drugaricama

Blic 21.09.2016
Policajci u švajcarskom gradu Šafhauzenu ostali su u šoku nakon što su ispred jednog noćnog kluba videli dvogodišnje dete kako plače u zaključanom automobilu. I dok je dete ronilo suze na parkingu, njegova majka se ludo provodila u noćnom klubu… »

Jandroković: Most ostaje ključni strateški partner HDZ-a

Blic 21.09.2016
Generalni sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Gordan Jandroković izrazio je danas zadovoljstvo najavljenom podrškom Hrvatske seljačke stranke (HSS) za formiranje vlade, ali je dodao da Most jeste i ostaje ključni strateški partner HDZ-a… »

Gabrijel: Prvo mirovni napredak, pa ukidanje sankcija Moskvi

Blic 21.09.2016
Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel, koji se zaputio u Moskvu na razgovore o trgovini sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je danas da se zalaže za ukidanje evropskih sankcija Rusiji, ali da će to zahtevati mirovni napredak u… »

Kern: Moramo suzbiti uzroke problema i investirati u zemlje porekla migranata

Blic 21.09.2016
Austrijski kancelar Kristijan Kern predložio je u Njujorku, na Samitu lidera u okviru Generalne skupštine UN, Maršal plan za Afriku. On je istakao da održivo rešenje migrantske krize ne može obuhvatiti samo monentanu pomoć, već mora suzbijati… »