Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Papa Franja, izbeglice i verske vođe molile se za mir

Blic 20.09.2016
Papa Franja danas se sa ratnim izbeglicama i verskim zvaničnicima raznih religija sastao u srednjevekovnom italijanskom gradiću Asiziju, rodnom mestu Svetog Franje Asiškog, čije ime je on uzeo kao papsko, u danu molitve za mir i poziva da se pokloni… »

Pet razloga: Zašto Evropa potajno navija za Donalda Trampa?

Blic 21.09.2016
Onima koji pažljivo prate evropsku politiku može biti oprošten blagi osmeh na licu ukoliko Donald Tramp pobedi na izborima u SAD, uprkos atmosferi "straha, horora i šoka" koji plasira većina američkih medija, mahom naklonjenih Hilari Klinton… »

Mađari ne odustaju: Zatvorenici punom parom prave bodljikavu žicu za izbeglice

Blic 21.09.2016
Zatvorenici iz mađarskih zatvora rade danoćno kako bi pojačali proizvodnju bodljikave žice, dok se Mađarska priprema da podigne još jednu ogradu na granici u cilju sprečavanja priliva migranata iz Srbije. Proizvodnja bodljikave žice u zatvoru… »

Lavrov: SAD treba da ispune svoje obaveze u Siriji

Blic 21.09.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je na sastanku Međunarodne grupe za podrššku Siriji naglasio da je prioritet ispunjavanje obaveza Sjedinjenih Američkih Držžava da odvoji opozicione grupe od terorista u Siriji, saopššteno je danas na… »

Prelazi u humanitarce: Toni Bler zatvara firmu za savetodavne usluge

Blic 20.09.2016
Bivši britanski premijer Toni Bler zatvoriće firmu za konsultantske usluge i posvetiće se humanitarnom radu. Bler je saopštio da zatvara kompaniju "Toni Bler Asosijates" koja je pružala konsultantske usluge vladama, bankama i preduzećima. U poruci… »

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak napada na konvoj UN (video)

Blic 20.09.2016
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad na konvoj koji je dopremao humanitarnu pomoć UN u Alep. Na snimku se vidi da je konvoj UN pratilo terensko vozilo terorista sa minobacačem velikog kalibra, rekao… »

Nemačka osudila banalizovanje rasizma

Blic 21.09.2016
Nemačke vlasti danas su osudile "banalizovanje" ksenofobije koja preti "miru u društvu" u toj zemlji gde je rasističko nasilje u porastu od masovnog dolaska izbeglica 2015. godine. - Desničarski ekstremizam u svakom obliku predstavlja ozbiljnu pretnju… »

Balkanska zemlja koja je od simbola korupcije i siromaštva postala nova silicijumska dolina

Blic 21.09.2016
Iako su nedavno imali skandal s još jednim premijerom, Viktorom Pontom kojem preti zatvor, umesto političkom prepucavanju Rumuni su se okrenuli privredi. Pre nekoliko dana Veće stranih ulagača (FIC) zaključilo je da Rumunija ima potencijal da… »

Bujice i klizišta u indoneziji: Poginulo 19 osoba, među njima i nekoliko dece

Blic 21.09.2016
U zapadnom delu najvećeg indonežanskog ostrva Java je nakon kiša, od klizišta i bujica poginulo 19 osoba, među kojima i nekoliko dece, naveli su lokalni zvaničnici, a preneo AFP. Agencija navodi da je u toku potraga za preživelima u ovom području… »

Prljavi inspektor volođa: "Putin je pravi frajer, on je politički Klint Istvud"

Blic 21.09.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin je "politički Klint Istvud", koji se bori protiv negativaca, ne obraćajući pažnju na sitne stvari, ocenjuje italijanska "Republika". Ruski predsednik može biti dopadljiv i kao ličnost jer je on "pravi frajer", navodi… »