Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Novi sporazum o tri oblasti na istoku Ukrajine

Blic 21.09.2016
Predstavnici Ukrajine i proruskih snaga dogovorili su se danas da povuku vojnike i oružje iz tri oblasti na istoku Ukrajine u nastojanju da ojačaju krhki mirovni sporazum. Sporazum potpisan u Minsku, odnosi se na tri specifične oblasti, kao i da će ga… »

Berlin: Ksenofobija preti miru u istočnoj Nemačkoj

Blic 21.09.2016
Rastuća ksenofobija i desničarski ekstremizam mogli bi da ugroze mir u istočnoj Nemačkoj, upozorila je nemačka vlada u najnovijem godišnjem Izveštaju o stanju nemačkog ujedinjenja. "Pored nebrojenih napada na izbeglice i njihove domove, nasilni… »

Grčka odbila zahteve za azil trojice turskih vojnika

Blic 21.09.2016
Grčka je odbila zahteve za azil trojice od osam turskih vojnika koji su pobegli iz svoje zemlje posle pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu, rekli su policijski izvori. Turska je formalno zatražila izručenje ovih ljudi, nazvajući ih "izdajnicima" i… »

Kako bi izgledao svet kada niko ne bi morao da radi

Blic 21.09.2016
Svi mi smo se nekada pitali šta bi bilo da ne moramo da idemo na posao - ako bismo se, naprimer, probudili jednog jutra, i oktrili da smo dobili na lutriji. Zabavljamo se sanjareći o skupim vilama, glamuroznim putovanjima oko sveta ili fudbalerima koje… »

Prevrnuo se brod sa migrantima kod obale Egipta, 42 žrtve

Blic 21.09.2016
Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se danas u Sredozemnom moru nedaleko od severne obale Egipta, pri čemu se utopilo 42 osobe, a spaseno ih je 150, saopštili su zvaničnici, javlja AFP. Brod se prevrnuo u blizini lučkog grada Rozeta, navode… »

Kanadski premijer: Sve škole i učenici su bezbedni

Blic 21.09.2016
Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da su na Ostrvu Princa Edvarda sve škole i učenici bezbedni i da je tamo situacija pod kontrolom, nakon pretnji bombama u školskim ustanovama te kanadske provincije, javlja Rojters. Ranije danas, sve… »

"Pišete gluposti za pare": Kim Kardašijan besna zbog poricanja genocida nad Jermenima

Blic 21.09.2016
Pismo u kom je zvezda rijaliti programa Kejt Kardašijan izrazila gnev zbog odluke "Vol strit žurnala" da objavi oglas organizacije koja poriče da je nad Jermenima počinjen genocid, deo je oglasa objavljenog preko cele stranice u listu "Njujork tajms"… »

Džafari: Sirija spremna za nastavak mirovnih pregovora

Blic 21.09.2016
Sirijska vlada je spremna da nastavi mirovne pregovore bez prethodnog uslovljavanja, a Sirija neće postati nova Libija ili Irak, rekao je ambasador te zemlje u Ujedinjenim nacijama Bašar al Džafari. - Moja zemlja je spremna da nastavi unutarsirijski… »

Venecijanska komisija kritikovala ustavne promene u Azerbejdžanu

Blic 21.09.2016
Venecijanska komisija kritikovala je danas predložene ustavne promene u Azerbejdžanu kojima će biti proširena predsednička ovlašćenja, što je izazvalo oštre reakcije Bakua. Komisija, nadzorno telo Saveta Evrope za ustavna pitanja, objavila je… »

UN: spremne da nastave dostavu pomoći u Siriji

Blic 21.09.2016
Ujedinjene nacije saopštile su večeras da su spremne da nastave dostavu humanitarne pomoći opkoljenim gradovima u Sirije, posle prekida u utorak zbog napada na konvoj u kojem je stradalo najmanje 20 civila. "U toku su pripreme konvoja i spremni smo da… »