Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Francuska policija suzavcem na migrante na putu ka Kaleu

Blic 21.09.2016
Francuska policija upotrebila je danas suzavac kako bi rasterala stotine migranata sa puta koji vodi ka lučkom gradu Kaleu, odakle oni žele da pređu u Britaniju, javlja AP. #France #migrants run away from tear gas during clashes with riot police in… »

Porošenko: Rusija je podstrekač i glavni učesnik sukoba u Ukrajini

Blic 21.09.2016
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas Rusiju da je "podstrekač i glavni učesnik" sukoba na istoku Ukrajine. On je u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku rekao da Rusija "finansira i koordinira terorističke grupe koje su… »

Zakerbergova nova misija: Daju tri milijarde dolara naučnicima da iskorene sve bolesti

Blic 21.09.2016
Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen imaju novi plemeniti cilj: da izleče, savladaju i iskorene sve bolesti do kraja veka, a u te svrhe njihova filantropska organizacija obećala je tri milijarde dolara u narednih 10 godina da… »

Putin: Rusija i Nemačka ipak ostaju prijatelji

Blic 21.09.2016
Rusija i Nemačka ostaju prijatelji uprkos svim političkim komplikacijama, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, posle sastanka sa nemačkim vicekancelarom Zigmarom Gabrijelom u predsedničkoj rezidenciji u Novom Ogarjovu nadomak Moskve… »

Priča o hrabrosti: Ko je čovek kojem je zbog prkosa Hitleru uništen život

Blic 21.09.2016
Svima je poznata snažna fotografija snimljena 1936. godine na kojoj masa ljudi poznatim nacističkim pozdravom salutira Hitleru i na kojoj su desnicu podigli svi – osim jednog čoveka koji prkosno stoji s prekriženim rukama. Njegovo ime je August… »

Čurkin: Keri iskrivio izjavu Rusije o napadu na humanitarni konvoj

Blic 21.09.2016
Stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin izjavio je da je američki državni sekretar Džon Keri iskrivio izjavu ruskih vlasti o napadu na humanitarni konvoj UN u Siriji, javila je agencija TASS. - Bio sam razočaran u nekoliko stvari. Na primer… »

Abe: Naći nove načine za zaustavljanje pretnje od Pjongjanga

Blic 21.09.2016
Japanski premijer Šinzo Abe danas je uputio zahtev da svet mora da pronađe novi način da zaustavi pretnju od Severne Koreje. Abe je u obraćanju Generalnoj skupštini UN rekao da procene Severne Koreje moraju da se promene nakon poslednjih postupaka… »

Teksas se povlači iz programa Agencije za preseljavanje izbeglica

Blic 21.09.2016
Američka savezna država Teksas danas je objavila da se povlači iz programa Agencije za preseljavanje izbeglica, navodeći bezbednosnu zabrinutost nakon što savezni sud nije uspeo da spreči priliv sirijskih izbeglica. Guverner Teksasa Greg Abot rekao… »

Rumunska policija na Dunavu privela osam migranata

Blic 21.09.2016
Rumunska granična policija privela je osam migranata, uključujući četvoro dece, kada su prešli Dunav iz Bugarske i pokušali da udju u Rumuniju, saopšteno je danas. Policija je navela u saopštenju da su pronašli grupu od šest Iračana i dva… »

Lideri u UN-u obećali mere protiv antimikrobne rezistencije

Blic 21.09.2016
Svetski lideri u Ujedinjenim nacijama (UN) su danas potvrdili posvećenost razvoju nacionalnih akcionih planova za antimikrobnu rezistenciju (AMR) i pokazali do sada nezabeleženo interesovanje za suzbijanje širenja infekcija koje su otporne na… »