Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Štrahe objavo svoje zdravstvene podatke da bi demantovao glasine o drogiranju

Blic 21.09.2016
Vođa austrijske ekstremne desnice objavio je danas rezultat testa na drogu da bi ućutkao glasne da se drogira, nekoliko nedelja pošto je jedan od kandidat za predsedničke izbore objavio svoje zdravstvene podatke gde se navodi da ima "izvanredna… »

De Mezijer: Neće se ponoviti prošla godina sa migrantima

Blic 21.09.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je danas da ne očekuje da će se u Nemačkoj ponoviti situacija od prošle godine, kada je u tu zemlju stigao veliki broj migranata, ističući da granične kontrole treba da ostanu na… »

Najveća pretnja ljudskom zdravlju: Sprema se oštra borba sa superbakterijama

Blic 21.09.2016
Sve 193 članice Ujedinjenih nacija potpisaće danas deklaraciju o borbi protiv “najveće opasnosti za savremenu medicinu”. Dogovor je postignut neposredno pre današnjeg zasedanja generalne skupštine UN na najvišem nivou, a koje je posvećeno… »

Sukob nigerijske vojske i "Boko harama"

Blic 21.09.2016
Nigerijske trupe su se sukobile sa militantima "Boko harama" oko kontrole nad jednim severnoistočnim gradom, saopštila je vojska Nigerije. Vojska je uložila napor da zauzme Malam Fatori, udaljeni grad u blizini jezera Čad, i tada se "Boko haram"… »

Najmanje 17 mrtvih u sukobima u Jemenu

Blic 21.09.2016
Najmanje 17 boraca poginulo je u Jemenu u sukobima pobunjeničkih i provladinih snaga, saopštile su danas jemenske vlasti u Adenu dok pobunjenici danas obeležavaju dve godine od zauzimanje glavnog grada Sane. Borbe su se intenzivirale u Jemenu nakon… »

SAD: popustile: Iran dobio dozvolu za kupovinu Erbas aviona

Blic 21.09.2016
Sjedinjene Američke Države su danas počele da izdaju dozvole, čime su odblokirale prodaju Boingovih putničkih aviona Iranu, izjavili su neimenovani izvori iz aviosektora. Američko ministarstvo finansija je izdalo dve dozvole kojima se dozvoljava… »

Kvar na stelt razaraču: Najnoviji američki vojni brod u bazi jer voda ulazi u trup

Blic 21.09.2016
Najnoviji razarač američke mornarice ostaće u pomorskoj bazi Nortfolk u Virdžiniji pošto je posada uočila curenje u trupu broda. Članovi posade razarača Zumvalt našli pukotinu kroz koju je morska voda curela u pogonski sistem, rekao je portparol… »

Američka policija je i do sada ubijala mnoge crnce bez razloga. Ovaj slučaj je kap koja je prelila čašu

Blic 21.09.2016
Samo dan nakon što je objavljen snimak koji pokazuje ubistvo nenaoružanog crnca u Oklahomi, dogodio se novi sličan slučaj. Policija u Šarlotu u Severnoj Karolini ubila je 43-godišnjeg Kita Lamonta Skota, za koga očevici kažu da je bio nenaoružan… »

Revolucija u najavi: Majkrosoft: U narednih 10 godina rešićemo problem raka!

Blic 21.09.2016
Tehnološki gigant “Majkrosoft” ima plan kojim bi trebalo da “reši” problem kancera, tako što će ga tretirati kao kompjuterski virus. Iz kompanije je saopšteno da radi razvijanju sistema “biološkog računarstva” koji ima za cilj da… »

Rampa za migrante: Bugarska planira zatvaranje izbegličkih kampova u Sofiji

Blic 21.09.2016
Bugarska vlada planira da u roku od godinu dana zatvori najmanje jedan od izbegličkih kampova u Sofiji, a nije isključeno da bude zatvoreno i više centara u glavnom gradu Bugarske u kojima su smeštene izbeglice, saopštio je danas zamenik ministra za… »