Izvor: Danas arhiva vesti 21.09.2016

Vučić i Džonson o reformama i situaciji u regionu

Danas 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom sa kojim je, "u izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i… »

Prekinuta dostava humanitarne pomoći

Danas 21.09.2016
Posmatrači ne mogu da potvrde da su sirijski i ruski avioni gađali konvoj, a Moskva tvrdi da napada iz aviona uopšte nije ni bilo. Ujedinjene nacije odlučile su da zaustave sve konvoje za dostavu humanitarne pomoći Siriji posle napada u ponedeljak u… »

Četiri kandidata za direktora policije

Danas 21.09.2016
Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora policije saopštila je, posle pregleda prijava, da od deset prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju sve uslove. Nakon otvaranja prijava i provere ispunjenosti uslova za učešće kandidata na… »

Beko nije došao da svedoči

Danas 21.09.2016
Biznismen Milan Beko danas nije došao u Više javno tužilaštvo u Beogradu gde je trebalo da svedoči u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine. Beko je trebalo da u… »

Brnabić: U upravi 19.500 manje zaposlenih

Danas 21.09.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da je do sada broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi smanjen za 19.500 ljudi i taj trend se nastavlja. U utorak smo imali sastanak sa MMF, a imaćemo… »

Janković: Slaba primena zakona

Danas 21.09.2016
Zakoni u Srbiji se nepotrebno brzo donose i izuzetno često menjaju, a u njihovoj primeni nisu svi ravnopravni, izjavio je danas zaštitnik građana Saša Janković, predstavljajući svoj izveštaj za 2015. na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava… »

"Putin ne odustaje od Balkana jer je tu Zapad ponizio RUS"

Danas 21.09.2016
Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, piše "Vašington post". Kako se navodi, reč je o minimalnim ulaganjima u vidu donacija balkanskim zemljama. Američke… »

Od EU milion evra za kontrolu migracija

Danas 21.09.2016
Delegacija Evropske unije (EU) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisali su ugovor vredan milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme vredne oko 350.000 evra i obuke za nadležne organe u Srbiji u zajedničkom upravljanju… »

Savetodavno veće protiv Jeremića

Danas 21.09.2016
Savetodavno veće za Bosnu i Hercegovinu, nevladina organizacija bošnjačke dijaspore u SAD, "snažno se protivi" izboru Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN). Uporedo sa pismima koje je, tim povodom, Veće uputilo mnogim… »

Kitarović: Referendum u sukobu sa Dejtonom

Danas 21.09.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Njujorku da je referendum o danu Republike Srpske (RS) najavljen za 25. septembra u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom i da se nada da neće biti održan. Ona je istakla da Hrvatska podržava… »