Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić i Džonson o reformama i situaciji u regionu

Danas 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom sa kojim je, "u izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i… »

Janković: Slaba primena zakona

Danas 21.09.2016
Zakoni u Srbiji se nepotrebno brzo donose i izuzetno često menjaju, a u njihovoj primeni nisu svi ravnopravni, izjavio je danas zaštitnik građana Saša Janković, predstavljajući svoj izveštaj za 2015. na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava… »

Od EU milion evra za kontrolu migracija

Danas 21.09.2016
Delegacija Evropske unije (EU) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisali su ugovor vredan milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme vredne oko 350.000 evra i obuke za nadležne organe u Srbiji u zajedničkom upravljanju… »

Savetodavno veće protiv Jeremića

Danas 21.09.2016
Savetodavno veće za Bosnu i Hercegovinu, nevladina organizacija bošnjačke dijaspore u SAD, "snažno se protivi" izboru Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN). Uporedo sa pismima koje je, tim povodom, Veće uputilo mnogim… »

Tači na optužnici?

Danas 21.09.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači mogao bi da bude optužen pred specijalnim sudom za zločine počinjene tokom rata na Kosovu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore, pozivajući se na holandski dnevnik De Volkskrant. Koha Ditore prenosi navode… »

Dodik: U slučaja napada, RS ni jednu minutu više u BiH

Danas 21.09.2016
Lider Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je pred put u Moskvu da ni ruski predsednik Vladimir Putin neće promeniti odluku o održavanju referenduma. "Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom, a ne zbog referenduma. Izložiću… »

NATO za Danas: Ne pretimo nikome

Danas 20.09.2016
General je bio u poseti Srbiji u martu i tom prilikom je pohvalio srpske oružane snage *Brine nas uticaj Rusije na Balkanu. Nisu tačne tvrdnje srpskog lista Informer da je general NATO Petr Pavel “pretio ratom Srbiji” tokom konferencije u Splitu… »

Izetbegović će tražiti ukidanje imena RS?

Danas 21.09.2016
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović planira da podnese novu apelaciju Ustavnom sudu, kojom će pokušati da ospori naziv Republike Srpske, objavile su “Narodne”, pozivajući se na izvor blizak lideru SDA. Tezu za osporavanje… »

Luka Petrović: Trebinje ćemo reintegrisati u RS

Danas 21.09.2016
Planiramo sve pokidane veze sa Banjalukom i Beogradom obnoviti i njegovati, kako bismo uz pomoć naših dokazanih prijatelja donijeli investicije za nova zapošljavanja u naš grad. Kada postanem gradonačelnik Trebinja, osnovni prioriteti će biti… »

Miloš Đajić: Ključne odlike DS moraju biti brzina, skromnost i efikasnost

Danas 21.09.2016
Zalažem se da svaki potpredsednik ima svoja zaduženja i da na taj način jasno podelimo odgovornosti i kreiramo timski duh. Na ovim izborima mi biramo između dva stila liderstva od kojih je za mene Pajtićev taj koji dokazano menja praksu Demokratske… »