Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Prekinuta dostava humanitarne pomoći

Danas 21.09.2016
Posmatrači ne mogu da potvrde da su sirijski i ruski avioni gađali konvoj, a Moskva tvrdi da napada iz aviona uopšte nije ni bilo. Ujedinjene nacije odlučile su da zaustave sve konvoje za dostavu humanitarne pomoći Siriji posle napada u ponedeljak u… »

"Putin ne odustaje od Balkana jer je tu Zapad ponizio RUS"

Danas 21.09.2016
Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, piše "Vašington post". Kako se navodi, reč je o minimalnim ulaganjima u vidu donacija balkanskim zemljama. Američke… »

Utopilo se 20 migranata

Danas 21.09.2016
Najmanje 20 migranata iz Afrike, koji su pokušali da stignu do Evrope, utopilo se nedaleko od Aleksandrije kada se prevrnuo brod u kome su bili, saopštile su egipatske vlasti. Predstavnik Ministarstva zdravlja izjavio je da je do sada spašeno 155… »

Turski novinari pred sudom

Danas 21.09.2016
Bivši glavni urednik dnevnih novina Džumhurijet Kan Dundar i dopisnik tog lista iz Ankare Erdem Gul, nedavno osuđeni na pet godina zatvora zbog otkrivanja državnih tajni, ponovo su danas pred sudom. Kako prenosi AP, sada su optuženi da pomažu pokret… »

"Veliko putovanje" na krilima reformi

Danas 21.09.2016
Kada je Pamulaparti Venkata Narasima Rao rođen, učitelj sufizma (mističke dimenzije islama) je na pragu doma njegovog oca rekao: "Tvoj sin će postati badshah (vođa)". Na kraju duge političke karijere Rao, pravnik, pisac i kompjuterski programer… »

Kim ispalio još jednu raketu

Danas 20.09.2016
Severna Koreja ispalila je sa kopna raketu za lansiranje satelita, sa novim tipom motora velike snage. Testiranje je nadzirao severnokorejski vođa Kim DŽong-Un, javila je novinska agencija Demokratske Narodne Republike Koreje KCNA. Kim je predvodio… »

Napadi noževima na vojnike Izraela

Danas 20.09.2016
Vojska ubila Palestinca kod Hebrona. Izraelska vojska ubila je Palestinca koji je nožem napao vojnike na nadzornoj tački nedaleko od Hebrona na Zapadnoj obali, objavila je vojska, a reč je o poslednjem u nizu napada nožem u poslednjih nekoliko dana… »

Austrija diže ogradu na granici s Mađarskom?

Danas 20.09.2016
Pripremni radovi počeli su u ponedeljak, ali odluka o podizanju ograde još nije doneta. Austrija je počela pripremne radove kako bi brzo mogla da podigne ogradu duž 1,8 kilometara na granici s Mađarskoj, blizu prelaza preko kojeg su pre godinu dana… »