Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 21.09.2016

Brnabić: U državnoj upravi i lokalu 19.500 zaposlenih manje

Dnevnik 21.09.2016
U poslednje dve godine broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi smanjen je za ukupno 19.500, a u 2017. biće odlučeno gde će se nastaviti sa otpuštanjem, a gde će moći da dođe i do zapošljavanja, izjavila je danas ministarka… »

Brnabić: Od fiskalnih računa dom zdravlja ili vrtić

Dnevnik 21.09.2016
– Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi dobiti nov dom zdravlja ili vrtić – izjavila je. ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Ona je, odgovarajući na pitanje novinara šta… »

Arsić: Povećati plate i penzije, ali dozirano

Dnevnik 21.09.2016
Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić ocenio je danas da u budžetu ima prostora za povećanje plata i penzija, ali je i upozorio da bi visok rast primanja u ovom trenutku, značio da ona u budućnosti neće moći da rastu. -Ako sad povećavamo… »

Za dve, tri nedelje rezultati pregovora sa Tenisom

Dnevnik 21.09.2016
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će rezultati pregovora sa nemačkom industrijom mesa "Tenis" koja bi trebalo da investira u Srbiju biti poznati u naredne dve, tri nedelje. "Optimističan sam. Nekoliko nedelja intenzivno… »

Mihajlović sa MMF-om o reformi železnica, katastra...

Dnevnik 21.09.2016
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu sa. predstavnicima MMF-a o daljem unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji, reformi železnice i katastra, kao i planovima… »

„Pej pal” se zaglibio u starim propisima

Dnevnik 21.09.2016
Otkako je preko gotovo tri godine sistem plaćanja „Pej pal” stigao u Srbiju, nikako da plaćanje preko njega postane kod nas rutina. Povodom teškoća u plaćanjima preko tog servisa nedavno se oglasila i Narodna banka Srbije. Objasnili su da „Pej… »

Najjeftiniji stan u „Beogradu na vodi“ 156.000 evra

Dnevnik 21.09.2016
– Najjeftiniji stan koji se može kupiti u kompleksu „Beograd na vodi” košta 156.000 evra – izjavio je generalni direktor Nikola Nedeljković. On je na pitanje zašto se nigde ne navodi cena kvadrata u prva dva stambena objekta koja su u… »

Rastu zaposlenost i proizvodnja, padaju kamate

Dnevnik 21.09.2016
Istraživački tim Erste grupe podigao je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2016. godinu na 2,6 odsto s prethodna 2,2 procenta, ocenjujući, u najnovijem izveštaju „Srbija – Makroekonomski izgled”„, da će se pozitivna kretanja iz… »

Kinezi i Arapi za investicije biraju Srbiju, Turci Makedoniju, Rusi BiH...

Dnevnik 21.09.2016
Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a lošija od zemalja EU, s tim što je Bugarska neznatno bolja od nas, pokazalo je istraživanje Američke privredne komore o poslovnom okruženju u Srbiji. Oko 85 odsto… »

Rado se u EPS-u uzimaju debele otpremnine

Dnevnik 21.09.2016
U mnogim javnim preduzećima ima viška zaposlenih, a oni bi do kraja godine trebalo da ostanu bez posla. Pošto je u Srbiji stopa nezaposlenosti prilično visoka, ostanak bez posla i redovnih primanja veliki je problem pa se na taj korak odlučuje malo… »