Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Džonson: Srbije ključna zemlja na Zapadnom Balkanu

Dnevnik 21.09.2016
– Srbija je ključna zemlja na Zapadnom Balkanu, a jedan od prioriteta spoljne politike Velike Britanije biće stabilnost tog regiona – istakao je u Njujorku, u razgovoru s predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, ministar spoljnih poslova Velike… »

I kritike i pohvale Ombudsmanu za izveštaj o stanju prava

Dnevnik 21.09.2016
Odboru za ljudska i manjinska prava danas je Ombudsman predstavio svoj izveštaj za 2015, koji su predstavnici Srpske napredne stranke ocenili kao paušalno viđenje stanja u oblasti prava i pravne sigurnosti, dok su predstavnici opozicije pohvalili i… »

Oaza srpskog opstanka na KiM

Dnevnik 21.09.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i zamenikom predsednika. Skupštine Vojvodine Damirom Zobenicom, kao i delegacijom grada Novog Sada, boravi na Kosovu i Metohiji, gde je… »

DSS će imati svog, ako ne bude kandidata nacionalne opozicije

Dnevnik 21.09.2016
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije predložilo je Glavnom odboru donošenja odluke o učešću te stranke na predsedničkim izborima sa svojim kandidatom, ukoliko ne bude postignut dogovor o zajedničkom kandidatu nacionalne opozicije. DS S… »

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

Dnevnik 21.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka na nasilje iz Sarajeva odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine. – Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje – rekao je Dodik u… »

Đurić: Budućnost Srbije vezana za sudbinu KiM

Dnevnik 21.09.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Gračanici da bi Srbija i srpski narod bez Kosova i Metohije bili država i narod bez sopstvene prošlosti, a samim tim i bez budućnosti. Đurić je u porti manastira Gračanica… »

Najs: BiH bi mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije

Dnevnik 21.09.2016
Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007. "BiH je izgubila tužbu zbog nedostatka dokaza, ali od… »

Vučić u Njujorku: Pridobili smo deo američke publike

Dnevnik 21.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bilo važno da se glas Srbije čuje na panelu fondacije "Klinton" o pomirenju u regionu, te da je uspeo da pridobije deo američke publike na stranu činjenica."Sinoć je za nas bila veoma… »

Uspostaviti saradnju Vojvodine i kineske provincije Hajnan

Dnevnik 21.09.2016
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici usvojila predlog pisma o namerama o uspostavljanju saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i kineske provincije Hajnan. Pismo o namerama predstavlja volju obe pokrajine da se, u skladu sa prijatelskim… »