Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 21.09.2016

UN nastavlja slanje humanitarnih konvoja u Siriju

Dnevnik 21.09.2016
NjUJORK: Ujedinjene nacije su saopštile danas da će nastaviti slanje konvoja humanitarne pomoći u Siriji, koja je suspendovana posle napada u ponedeljak, kada je na jedan takav konvoj poginulo 20 ljudi. Jens Lerke, portparol agencije UN za humanitarnu… »

Rusija šalje nosač aviona u istočni Mediteran

Dnevnik 21.09.2016
MOSKVA: Ruski nosač aviona "Admiral Kuznjecov" biće uskoro upućen u Sredozemno more da se priključi ruskim pomorskim snagama, saopštio je. danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.Cilj slanja nosača aviona je da bi se pojačali ruski vojni… »

Kako je jedan poziv iz Moskve spasao Erdoganov život?

Dnevnik 21.09.2016
Da nije bilo jednog telefonskog poziva iz Moskve veliko je pitanje da li bi turski predsednik Erdogan uopšte bio živ, a kamoli na vlasti, piše "Politika". Kako navode, podaci do kojih je taj list došao iz veoma pouzdanih izvora otkrivaju do sada… »

Kanadski premijer: Sve škole i učenici su bezbedni

Dnevnik 21.09.2016
OTAVA : Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da su na Ostrvu Princa Edvarda sve škole i učenici bezbedni i da je tamo situacija pod kontrolom, nakon pretnji bombama u školskim ustanovama te kanadske provincije, javlja Rojters.Ranije danas… »

Gori zgrada Kraljevskog instituta za umetnost u Stokholmu

Dnevnik 21.09.2016
STOKHOLM: U zgradi Kraljevskog instituta za umetnost u Stokholmu danas je izbio požar, a gust dim nadvija se nad velikim delovima švedske prestonice, javlja AP. Desetine vatrogasaca pokušavaju da savladaju požar, koji je zahvatio potkrovlje i krov… »

Klinton dnevno troši 645.000 dolara više od Trampa

Dnevnik 21.09.2016
VAŠINGTON: Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton je prošlog meseca trošila 645.000 dolara dnevno više od njenog republikanskog rivala Donalda Trampa, ali čak i sa kampanjom, vrednom 50 miliona dolara, nije uspela da se odmakne… »

Njujork: Uzeli kofer, bombu ostavili, FBI ih traži

Dnevnik 21.09.2016
NjUJORK: Američki federalni istražni biro (FBI) objavio je sliku dva muškarca koji su odneli kofer u kome se nalazila bomba koja nije eksplodirala u Njujorku. Kako javlja AP, njih dvojica su viđeni u subotu uveče kako uzimaju bombu iz kofera i… »

Najnoviji avioni i projektili na paradi u Iranu

Dnevnik 21.09.2016
Iran je danas obeležio godišnjicu iračke invazije 1980. godine vojnom paradom na kojoj su prikazani najnoviji iranski brodovi i projektili i poručio SAD da se ne meša u događaje u Zalivu. Na paradi u Teheranu, koju je prenosila državna televizija… »

Mađarska bi mogla tražiti promenu Lisabonskog ugovora

Dnevnik 21.09.2016
BUDIMPEŠTA: Ukoliko 2. oktobra na referendumu dobije jasnu podršku za odbacivanje migrantskih kvota, mađarska vlada bi se mogla založiti i za određene promene Lisabonskog ugovora, objavio je mađarski list Nepsabadšag. Pozivajući se na neimenovane… »

Kijev spreman za pregovore o dugu sa Moskvom

Dnevnik 21.09.2016
MOSKVA: Ukrajina je spremna da, u pretkrivičnom postupku, pregovara o svom dugu prema Rusiji od tri milijarde dolara, naročito tokom predstojećeg sastanka sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). početkom oktobra, izjavio je danas jedan predstavnik… »