Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 21.09.2016

U Dom zdravlja stigao najsavremeniji ultrazvučni ginekološki aparat

Dnevnik 21.09.2016
U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u Domu zdravlja „Novi Sad“ na Limanu je svečano pušten u rad novi ginekološki ultrazvuk, model „samsung H-60“. Aparat je izuzetnog kvaliteta, s visokom rezolucijom i vidljivošću, kao i širokim… »

Murali na parkingu u centru grada

Dnevnik 21.09.2016
Ustupajući na korišćenje svoj prostor na garaži kod Srpskog narodnog pozorišta za murale, JKP „Parking-servis” podržalo je kandidaturu. Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture. Tako je „Parking-servis” postao prvo javno preduzeće koje je… »

S Tvrđave opet zvono zvoni

Dnevnik 21.09.2016
Kada se u utorak na svečanosti pred Sahat-kulom na Petrovaradinskoj tvrđavi okupe zvanice, predstavnici pokrajinskih i gradskih vlasti i glavni akteri iz. Rotari-kluba „Novi Sad”, zvono koje s Tvrđave, posle dve decenije ponovo, kao nekad zvoni… »

Dan parkinga na Trgu galerija

Dnevnik 21.09.2016
Projekcija fotografija iz foto-dokumentacije na temu Trga galerija održaće se u četvrtak od 18.30 do 20.30 časova na platou ispred ulaza u. Spomen-zbirku Pavla Beljanskog. Fotografije će biti prikazane u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana… »

Spens teren za nadmetanje i druženje

Dnevnik 21.09.2016
Povodom jedinstvene manifestacije „Noć sportskih centara”, koja će se održati u petak, 23. septembra, od 17 do 23 časa u četiri grada je. u medija-centru u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina” održana konferencija za novinare. Kako je… »

Voda s bunara u gradu nije za piće

Dnevnik 21.09.2016
Institut za javno zdravlje Vojvodine, na osnovu Ugovora s Gradom Novim Sadom, kontroliše zdravstvenu ispravnost vode za piće. iz fabrike vode i vodovodne mreže JKP „Vodovod i kanalizacija”. Na osnovu mikrobioloških i fizičkih analiza ukupno 558… »

Novi Sad lider socijalne politike

Dnevnik 21.09.2016
Druga sednica Saveta za osobe s posebnim potrebama održana je u Skupštini grada, a bilo je reči o aktuelnim problema osoba s invaliditetom. Glavni cilj je da se u narednom periodu inicira veći broj aktivnosti koje bi mogle doprineti poboljšavanju… »

Glavnom trgu novo ruho

Dnevnik 21.09.2016
BEČEJ: Trg oslobođenja u Bečeju površine 10.000 kvadrata, biće potpuno rekonstruisan 36 godina nakon izgradnje. Radovi su počeli 15. septembra i trebalo bi da budu gotovi. u aprilu sledeće godine. U rekonstrukciji učestvuje nekoliko firmi, a… »

Zbog zdravlja se premoste jezičke barijere

Dnevnik 21.09.2016
TOTOVO SELO: U akciji „Vojni lekar na selu“ Vojske Srbije i Crvenog krsta Vojvodine medicinska i veterinarska ekipa boravile su u Totovom Selu. Sekretarka Crvenog krsta Kanjiže Moniko Česko kaže da su se u akciju uključili volonteri ove… »

Dunav je sudbinska reka Evrope

Dnevnik 21.09.2016
BELA CRKVA: Škola plus iz Bele Crkve u okviru projekta "Sačuvajmo prirodne vrednosti" podržanom od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, promoviše aktivnosti usmerene na popularizaciju i jačanje svesti mladih o zaštiti… »