Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 21.09.2016

Danas je Mala Gospojina

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Srpska pravoslavna crkva slavi Rođenje Presvete Bogorodice. Praznik je u narodu poznat kao Mala Gospojina i ubraja se u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom. Roditelji Presvete Bogorodice Joakim i Ana živeli su u Nazaretu… »

Khouitar demantuje pisanje medija: Napustila sam SNS iz patriotizma, a ne zbog novca

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Nova Varoš - Gordana Khouitar odbornica koja je svojim glasom odlučila o smeni prethodne vladajuće koalicije izjavila je za Glas zapadne Srbije da ona nije bila član Jedinstvene Srbije (JS) već Srpske napredne stranke (SNS), ali tvrdi da od njenog… »

Meštani Ravne optužuju Zindovića: Prevareni smo , slede tužbe i protesti

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Prijepolje - Građani naselja Ravne -Jezdovića kosa izražavaju ogorčenje zbog prevare koje su doživeli od prestavnika opštinske vlasti, još davne 2011. godine tačnije 7. 10. 2011 godine. Tadašnji, a i sadašnji predsednik opštine Dragoljub… »

Svadba nekad i sad

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Čačak - Nekada su se svadbe održavale pretežno pod šatrama i neizostavno je bilo veselje u trajanju od po nekoliko dana. Mnogi smatraju da je lepo držati se tradicije i negovati kulturno nasleđe, ipak usled specifičnosti današnjeg društva, neke… »

Nova Varoš prva opština gde su Dveri došle na vlast

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Nova Varoš - Srpski pokret Dveri je na lokalne izbore u Novoj Varoši izašao u koaliciji sa grupom građana "Novi ljudi za Novu Varoš". Zajedno smo osvojili 7 odborničkih mesta od ukupno 27 dok su za parlamentarne izbore Dveri su imale drugi rezultat… »

Još uvek se ne zna kada će skupština

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Prijepolje – Sednica lokalnog parlamenta održaće se najverovatnije krajem ovog meseca a možda i početkom narednog, izjavila je za Glas zapadne Srbije predsednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković. Ona je naglasila da datum još uvek… »

Todorović: Čačak je srpski Detroit

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Čačak/Preljina - Preljina, Konjevići, Prislonica, odnosno Čačak je srpski Detroit, jer je 30 privrednih subjekata koncentrisano na ovom mestu, izjavio je danas gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović, na otvaranju trećeg Sajma automobila… »

Mihajlović sutra obilazi Koridor 11

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obići će u sutra radove na izgradnji deonice Ljig-Preljina, na Koridoru 11, navodi se u saopštenju iz Kabineta potpresednice Vlade. Obilasku će… »

Jovanović: Ostajemo veliki servis građana

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Topola - Svečanom sednicom Opština Topola obeležila je danas svoj Dan kao i Krsnu slavu, Malu Gospojinu. Malu Gospojinu slavi Karađorđeva crkva u Topoli, podsetio je predsednik skupštine opštine Dragan Jovanović, dodajići da nije bilo… »

Izvršena primopredaja vlasti u Novoj Varoši

Glas Zapadne Srbije 21.09.2016
Nova Varoš - Novi predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg predsednika Branka Bjelića, čime je i zvanično izvršena primopredaja vlasti. Podsetimo, Vasiljević preuzima dužnost prvog čoveka te… »