Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Kanada: Učenici na bezbednom, u školama nisu nađene bombe

Insajder 21.09.2016
Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je su na Ostrvu Princa Edvarda sve škole i učenici bezbedni i da je situacija pod kontrolom, nakon pretnji bombama u školskim ustanovama na istoku Kanade, prenosi Rojters. Ranije danas, sve škole i univerziteti… »

MUP: Četiri kandidata za direktora Policije ispunjavaju uslove

Insajder 21.09.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se na konkurs za direktora policije prijavilo 10 kandidata, od kojih četiri ispunjavaju propisane uslove. Navodi se da je Komisija posle otvaranja prijava i provere da li su prijave blagovremene… »

Evakuacija 60 škola u Kanadi

Insajder 21.09.2016
Sve škole u provinciji Ostrvo Princa Edvarda, na istoku Kanade, evakuisane su zbog potencijalne pretnje, saopštila je kanadska policija, a prenosi kanadski javni servis CBC. Nije precizirano o kakvim se pretnjama radi. Ranije danas evakuisani su i… »

Preduzeće Beograd na vodi: Radimo u skladu sa zakonom

Insajder 21.09.2016
Radovi u okviru projekta Beograd na vodi izvode se u skladu s propisima i zakonima Republike Srbije, saopštila je kompanija Beograd na vodi povodom informacija da za pojedine radove još nisu izdate dozvole nadležnih institucija. Povodom informacije da… »

Srbiji million evra podrške za kontrolu migracija

Insajder 21.09.2016
Srbiji je u okviru programa kontrole migracija odobreno milion evra, saopštila je Delegacija EU u Srbiji. Novac je namenjen za specijalizovanu opremu i obuku nadležnih organa u Srbiji. Ugovor o dodeli sredstava Srbiji potpisali su Delegacija Evropske… »

Bolnice nenamenski trošile i novac namenjen bolesnicima

Insajder 21.09.2016
Brojne pritužbe građana na zdravstvo u Srbiji praktično potvrđuju i redovne kontrole Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje o načinu trošenja novca u zdravstvenim ustanovama. Novinari Insajder.net analizirali su poslednji Izveštaj RFZO-a u… »

Vučić i Duraković o Srebrenici pred Klintonom

Insajder 21.09.2016
U Njujorku je u okviru “Klintonove Globalne inicijative“ održana diskusija o Srebrenici, na kojoj su učestvovali Aleksandar Vučić i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković. Debatu je vodio bivši predsednik SAD Bil Klinton. Prisutnima na debati… »

Za dobrovoljni odlazak iz EPS-a do sada se prijavilo 900 radnika

Insajder 21.09.2016
Jedna od najvažnijih predstojećih reformi, koju je između ostalog tražio i MMF, odnosi se na smanjenje broja zaposlenih u javnim preduzećima, pre svega u EPS-u, koji zapošljava više od 30.000 ljudi. Iz EPS-a su se prethodnih meseci čule ocene da… »

Savet Evrope opet o slučaju nestalih beba u Srbiji

Insajder 21.09.2016
Predstavnici 47 zemalja članica Saveta Evrope ponovo raspravljaju o kašnjenju Srbije u izvršenju presude "Zorica Jovanović protiv Srbije", u vezi sa slučajevima beba nestalih iz srpskih porodilišta od 1970. do 1990. Srbija je krajem avgusta… »

Malo prijava uzbunjivača za korupciju u preduzećima

Insajder 21.09.2016
Godinu dana posle primene Zakona o zaštiti uzbunjivača ocena nadležnih je da građani još nedovoljno koriste ovaj zakon kako bi ukazivali na korupciju u preduzećima, ali i da se prijave koje stignu do suda efikasno procesuiraju. Sudija Vrhovnog… »