Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 21.09.2016

(Video) Milorad Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti otcepljenjem!

Kurir 21.09.2016
Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Herceogovine, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. "Mi… »

Kolinda protiv referenduma u republici srpskoj: To je u suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom

Kurir 21.09.2016
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Njujorku da je referendum o danu Republike Srpske (RS) najavljen za 25. septembar u suprotnosti s Dejtonskim sporazumom i nada se da neće biti sproveden. "Mogući referendum je u suprotnosti s… »

(Video) Oružane snage BiH: Još ne gladujemo, ali plate su premale, oprema dotrajala, uslovi očajni

Kurir 21.09.2016
Vojnici ŠŠeste peššadijske brigade Oržužanih snaga u banjalučkoj kasarni "Kozara" kažu da su im plate male, a oprema dotrajala. "Komplikovane vojne vežžbe izvodimao kako znamo i umemo", poručli su članovima Zajedničke komisije za odbranu i… »

(Video) Dodik objasnio: Referendum je reakcija, a ne akcija, i nema veze sa secesijom!

Kurir 21.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da referendum o Danu Republike nije akcija već reakcija, i da nije reč o referendumu o secesiji, kako mnogi prikazuju. Dodik je naveo da u referendumskom pitanju "da li podržavate da se 9. januar… »

Izetbegović izbegao odgovor o pretnjama halilovića: Pričao o apliciranju BiH u EU

Kurir 21.09.2016
Predsedavajući Predsednistva BiH Bakir Izetbegović ocenio je da je prihvatanje aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji bi očekivan i istakao da će ispunjavanje upitnika biti veliki izazov za institucije BiH, ali ne sumnja da će ta država… »

Hrvatski veteran osuđen u Srbiji ponovo uhapšen: Pustili ga zbog lečenja, a on prebio ženu

Kurir 21.09.2016
Hrvatski veteran Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva civila u Grubišinom Polju, pa izručen Hrvatskoj da izdržava kaznu i u aprilu privremeno pušten radi lečenja, ponovo je uhapšen zbog porodičnog nasilja… »

(Video) Bože ludaka! Bahati Zmaj od Šipova dobacivao Dodiku! Evo šta mu je predsednik odgovorio

Kurir 21.09.2016
Ilija Grahovac poznatiji kao Zmaj od Šipova, probao je opet da skrene na sebe pažnju i to sa prvog čoveka Republike Srpske Milorada Dodika. Međutim, Dodik je uspeo da ućutka stočara iz Šipova. Naime, tokom mitinga u Šipovu Zmaj je više puta… »

Ovo su detalji svirepog ubistva kapetana vojske BiH: Ubica pokazao gde je sakrio telo

Kurir 21.09.2016
Jednomesečni pritvor određen je Kenanu Varupu (21), koji je osumnjičen za ubistvo Miroslava Stojaka, kapetana Oružanih snaga BiH. Beživotno telo 43-godišnjeg Miroslava Stojaka pronađeno je posle dvodnevne policijske potrage u kući Kenana Varupe u… »

Vikali sudiji da je kriminalac: Suđenje za Loru počelo ekscesima, izbačeni sin i žena okrivljenog

Kurir 21.09.2016
Na Županijskom sudu u Splitu počeo je objedinjeni sudski postupak Lora 1 i Lora 2, u kom se petorici optuženih sudi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika, a ostaće zapamćen i po tome što je, zbog vikanja i ometanja… »

Ministarka priznala: Slovenačka vojska nema dovoljno municije u slučaju da dođe do rata

Kurir 21.09.2016
Nije istina da je Slovenija ostala bez municije za jurišne puške "F2000S" belgijske proizvodnje koje su u standardnoj opremi vojske pre 10 godina zamenile dotadašnje "kalašnjikove" iz Kragujevca, istakla je slovenačka ministarka odbrane Andreja… »