Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 21.09.2016

Domaća valuta stagnira: Evro danas 123,20

Kurir 21.09.2016
Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru kao u utorak i zvanični srednji kurs je 123,2023 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro košta oko četiri pare više nego juče kada je kurs bio 123,1615 dinara. Dinar je… »

Dugoročni plan: SBB kupio IKOM

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM), kao deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda Kolberg Kravis Roberts (KKR), koji želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni… »

Ministarka Brnabić: 19.500 zaposlenih manje u državnoj upravi i lokalu

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - U poslednje dve godine broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi smanjen je za ukupno 19.500, a u 2017. biće odlučeno gde će se nastaviti sa otpuštanjem, a gde će moći da dođe i do zapošljavanja, izjavila je danas… »

Brnabićeva: Fiskalni računi zidaju domove zdravlja i vrtiće

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Brnabić je, odgovarajući na pitanje… »

Nedimović: EU pohvalila bezbednost naše hrane

Kurir 21.09.2016
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da se sa Svetskom bankom radi analiza subvencija u poljopivredi i da u sistemu neće biti mesta za one mere koje ne daju rezultate. Nedimović je rekao da je cilj da postoje jasni i utvrđeni… »

Pala bosanska zabrana: Od danas moguć izvoz govedine iz Srbije u BiH

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Od danas će biti dozvoljen izvoz goveđeg mesa i prerađevina iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a ostalo je još da se usaglase i tehnički detalji kako bi bio omogućen i izvoz žive stoke. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je juče… »

Ministarka Mihajlović: Uskoro kreće obnova puta Topola - Kragujevac

Kurir 21.09.2016
TOPOLA - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kojoj je danas uručena Specijalna povelja Presvete Bogorodice, najviše priznanje koje dodeljuje opština Topola, izjavila je da će uskoro… »

Kvartalni monitor: Povećati plate i penzije, ali dozirano

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić ocenio je danas da u budžetu ima prostora za povećanje plata i penzija, ali je i upozorio da bi visok rast primanja u ovom trenutku, značio da ona u budućnosti neće moći da rastu. „Ako sad… »