Izvor: N1 Info arhiva vesti 21.09.2016

RS menja Zakon o praznicima, ali ne odustaje od referenduma

N1 Info 21.09.2016
Četiri dana uoči referenduma o Danu Republike Srpske, entitetski Parlament čeka da u proceduru uđu izmene Zakona o praznicima. Beograd istovremeno “spušta loptu” posle burnih reakcija na izjave generala Sefera Halilovića. Lideri država regiona… »

Za direktora policije prijavilo se deset kandidata

N1 Info 21.09.2016
Na konkurs za direktora policije prijavilo se deset kandidata, a samo četiri ispunjavaju uslove za učešće na konkursu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Komisija za sprovođenje konkursa održala je sednicu na kojoj su otvorene i… »

Tinejdžer ranjen u pucnjavi na Banovom brdu

N1 Info 21.09.2016
U pucnjavi na Banovom brdu u Beogradu ranjen je jedan osamnaestogodišnjak i odnet na reanimaciju u Urgentnom centru, potvrđeno je agenciji Beta u tom centru. Kako je rečeno agenciji Beta u Ministarstvu untrašnjih poslova (MUP) Srbije, istraga je u… »

SBB kupio IKOM

N1 Info 21.09.2016
Kompanija SBB, vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji, potpisala je ugovor o kupovini 100 odsto udela u kompaniji IKOM. SBB poručuje da time nastavlja širenje svog poslovanja i… »

Stikeri sa motivima Beograda na Viberu

N1 Info 21.09.2016
Aplikacija Viber ponudiće u sklopu serije "Young Love In..." oko 30 stikera sa motivima Beograda, na srpskom i engleskom jeziku, saopštila je uprava Grada Beograda. Beograd je među prvih 10 gradova koji će se naći u paketu stikera. Na stikerima će… »

Savet Evrope o slučaju nestalih beba u Srbiji

N1 Info 21.09.2016
Komitet ministara Saveta Evrope od juče razmatra dokle je Srbija stigla u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju nestalih beba. Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju Srbije u izvršenju presude… »

Vučić: Srbija će uložiti sve da se sačuva mir

N1 Info 21.09.2016
Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručujem da se to neće desiti, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je važno da Srbija sačuva stabilnost u zemlji, jer, kako kaže, sve… »

Ivanić: Donećemo zakon o "Bože pravde" i simbolima Nemanjića

N1 Info 21.09.2016
Nije referendum spasio Dodika, nego apelacija Izetbegovića Ustavnom sudu, kazao je u Pressingu Mladen Ivanić, srpski član Predsedništva BiH. Zakon o obeležavanju Dana RS mogao se promeniti i bez referenduma, smatra. Dodaje da će se u RS doneti zakon… »

Veliko interesovanje Nišlija za razgovor s Vučićem

N1 Info 21.09.2016
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da se veliki broj stanovnika tog grada interesuje za susret s premijerom Aleksandrom Vučićem, tokom predstojećeg zasedanja Vlade Srbije u Nišu. "U toku su pripreme za dolazak predsednika Vlade u Niš. On… »

Gradonačelnik Niša najavljuje posao za 6.000 ljudi

N1 Info 21.09.2016
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u tom gradu otvori najmanje 6.000 radnih mesta. Bulatović je na konferenciji za novinare rekao da je sa jednim od investitora… »