Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 21.09.2016

U Nemačkoj pojačana granična kontrola i posle novembra

N1 Info 21.09.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je da će njegova zemlja i posle sredine novembra produžiti mere pojačane granične kontrole kako bi sprečila ilegalni ulazak migranata na njenu teritoriju. On je novinarima u Bavarskoj… »

SAD će prodavati oružje Saudijskoj Arabiji

N1 Info 21.09.2016
Senat Kongresa SAD odobrio je plan američke vlade da proda oružje vredno preko milijardu dolara Saudijskoj Arabiji. Senatori su sa 71 glasom "za" i 27 "protiv" blokirali rezoluciju koja bi sprečila prodaju tenkova, oružja i municije Rijadu. Pristalice… »

Napad na humanitarni konvoj udaljio Sirijce od mira

N1 Info 21.09.2016
Dogovor o prekidu vatre još je moguć, zaključak je današnjeg sastanka Grupe za podršku Siriji. Američki državni sekretar Džon Keri zatražio je da Rusija primora režim sirijskog predsednika Bašara el Asada da prizemlji svoje vazduhoplovne snage… »

Kod Egipta se utopilo 29 migranata

N1 Info 21.09.2016
Najmanje 29 ljudi se utopilo kada se prevrnuo brod s migrantima kod sredozemne obale Egipta, rekli su egipatski zvaničnici. "Ima 29 mrtvih i pet povređenih", rekao je za Frans pres portparol Ministarstva zdravlja Egipta Kaled Megahed. Među nastradalim… »

Mađarski zatvorenici dan i noć prave žicu za granicu

N1 Info 21.09.2016
Zatvorenici iz mađarskih zatvora rade danoćno kako bi pojačali proizvodnju bodljikave žice, dok se Mađarska priprema da podigne još jednu ogradu na granici u cilju sprečavanja priliva migranata iz Srbije. Proizvodnja bodljikave žice u zatvoru… »

Islamska država oborila avion sirijske vojske

N1 Info 21.09.2016
Sirijski ratni avion srušio se severno od Damaska, a pilot je spasen u velikoj vojnoj ofanzivi protiv Islamske države, javila je sirijska državna televizija. Neimenovani vojni zvaničnik potvrdio je da je pilot spasen, ali nije jasno da li je avion… »

Narkodileri osuđeni na smrt nakon četiri dana suđenja

N1 Info 21.09.2016
Sud na jugu Vijetnama osudio je danas devet osoba na smrtnu kaznu zbog trgovine narkoticima, javili su vijetnamski mediji. Grupa vijetnamskih državljana osudjena je zbog trgovine 626 kilograma heroina, pretežno iz Laosa i Tajlanda, do 2009. godine… »

Republika: Putin je pravi frajer, politički Klint Istvud

N1 Info 21.09.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin je "politički Klint Istvud", koji se bori protiv negativaca, ne obraćajući pažnju na sitne stvari, ocenjuje italijanska "Republika". Ruski predsednik može biti dopadljiv i kao ličnost jer je on "pravi frajer", navodi… »

Neredi u SAD posle ubistva crnca, 12 policajaca povređeno

N1 Info 21.09.2016
Najmanje 12 policajaca povređeno je u neredima u Severnoj Karolini pošto je policija ubila muškarca afroameričkog porekla, a više desetina demonstranata blokiralo je auto-put. Policija je saopštila da je ubijeni bio naoružan i da je predstavljao… »

Dalaj lama: Mislimo o teroristima kao o bližnjima

N1 Info 21.09.2016
Tibetanski duhovni vođa Dalaj lama pozvao je danas svet da o teroristima razmišlja kao o bližnjima jer nasilje nikada ništa nije rešilo, i poručio muslimanima da veruju u ljubav i saosećanje, kao istinsku poruku svake religije, uključujući i… »