Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Nije sve u parama: Hilari troši više na kampanju, ali Tramp ipak vodi

Newsweek 21.09.2016
Donald Tramp, politički početnik, troši manje, ali naizgled uživa neograničenu medijsku pažnju. Predsednička kandidatkinja Demokratske stranke potrošila je znatno više novca od svog rivala Donalda Trampa, ali to nije bilo dovoljno sa stekne… »

Američki milijarder sajtom upozorava na bliskost Putina i Trampa

Newsweek 21.09.2016
Osnivač sajta smatra da Rusija ne deli američke političke i institucionalne vrednosti, kao što su slobodno tržište, otvorenost i demokratija. Američki milioner Rob Glejzer pokrenuo je portal PutinTramp.org sa ciljem da upozori javnost na "opasnu… »

Američka novinarka predstavila Beograd: Ni reči o noćnom provodu

Newsweek 21.09.2016
Novinarka kaže da u našoj prestonici ima toliko toga da se obiđe, da će se turistima nakon toga sigurno otvoriti apetit. "Pre samo 17 godina, u Srbiji je bilo ratno stanje, tamošnju prestonicu, Beograd, a to je poljuljalo ceo Balkan. Skoro dve… »

Evo gde se kriju: Otkrivena tajna baza Sajentološke crkve (VIDEO)

Newsweek 21.09.2016
Kompleks sadrži nekoliko zgrada, ali najznačajnija je Zgrada 50 koja sadrži Religijski tehnološki centar i sedište je sajentološkog lidera Dejvida Miskagive. Nepoznata osoba snimila je tajnu bazu koja se nalazi u Kaliforniji. Sajentološka četvrt… »

Novi incident u Ankari: Ranjen napadač na izraelsku ambasadu (VIDEO)

Newsweek 21.09.2016
AP je ranije preneo, pozivajući se na tursku novinsku agenciju Dogan, da je jedna osoba ranjena danas u pucnjavi ispred ambasade Izraela u Ankari. saopštila je danas da je napadač, koji je upucan u nogu u blizini ambasade Izraela u Ankari, vikao "Alahu… »

Porošenko tvrdi da Turska podržava Ukrajinu oko Krima

Newsweek 21.09.2016
Turska će podržati stav Kijeva kad je reč o Krimu, bez obzira na uspostavljanje dijaloga sa Moskvom, kaže se u saopštenju pres službe ukrajinskog predsednika. Služba za odnose sa javnošću predsednika Ukrajine saopštila je da Ankara i dalje… »

Ozbiljni predsednik: Kako je Putin preslišao radnika fabrike Kalašnjikov

Newsweek 21.09.2016
Tokom govora o budućnosti koncerna Kalašnjikov, Vladimir Putin je primetio da je jenad radnik previše ozbiljan. Predsednik Rusije je tokom posete koncernu „Kalaššnjikov u Iževsku čestitao radnicima Dan oružžara i obratio pažžnju na… »

Obamu je psovao, a EU parlamentu je poruku uputio gestom (VIDEO)

Newsweek 21.09.2016
Rodrigo Duterte je posebno istakao Francusku i Veliku Britaniju i rekao da su članovi Evropskog parlamenta "licemeri" čiji su preci iz kolonijalne ere ubili "hiljade" Arapa i pripadnika drugih naroda. Filipinski predsednik je na osudu koju mu je uputio… »