Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 21.09.2016

Na konkurs za direktora policije prijavilo se deset kandidata

Nova ekonomija 21.09.2016
Na konkurs za direktora policije prijavilo se deset kandidata, a samo četiri ispunjavaju uslove za učešće na konkursu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Komisija za sprovođenje konkursa održala je sednicu na kojoj su otvorene i… »

Predstavnici vladajuće većine: Izveštaj Saše Jankovića čini lično mišljenje, a ne argumenti

Nova ekonomija 21.09.2016
Poslanici opozicije su danas na sednici Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava podržali redovan izveštaj zaštitnika građana za 2015. godinu i dali podršku radu te institucije, dok su predstavnici vladajuće većine ponovili ocenu da je… »

SBB kupio IKOM i postao jedan od najvećih operatera u jugoistočnoj Evropi

Nova ekonomija 21.09.2016
Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM), piše Blic. Tom kupovinom SBB će postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi. Nije poznato koliko je SBB platio IKOM, a 13… »

Delegacija EU u Srbiji i IOM daju milion evra za kontrolu migracija

Nova ekonomija 21.09.2016
Delegacija EU u Srbiji i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor od milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 EUR i obuke vlasti u Srbiji. Time će se ojačati operativni kapaciteti nacionalne… »

Za dobrovoljni odlazak iz EPS-a se prijavilo 900 radnika

Nova ekonomija 21.09.2016
Za dobrovoljni odlazak iz Elektroprivrede Srbije (EPS) do sada se prijavio 900 radnika za čije otpremnine će biti isplaćeno dve milijarde dinara, pišu Večernje novosti. Oni koji dobiju otpremnine iz firme će otići do kraja godine. Novosti pišu da… »

Svi građani EU imaće besplatan roming kada putuju iz jedne u drugu zemlju

Nova ekonomija 21.09.2016
Evropska komisija saopštila je da će od juna 2017. godine biti besplatna usluga rominga za mobilne telefone koju plaćaju građani Evropske unije (EU). Građani EU imaće besplatan roming kada putuju iz jedne u drugu zemlju Unije. EU je povukla… »

Brnabić: Od lutrije sa fiskalnim računima očekujem velike efekte

Nova ekonomija 21.09.2016
Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, prenosi Tanjug. Brnabić je, odgovarajući na… »

Ministarstvo: Oporezivanje vozila će se oslanjati na najbolju praksu iz sveta

Nova ekonomija 21.09.2016
Oporezivanje vozila biće optimalno i pravično, a zakonska rešenja oslanjaće se na najbolju praksu iz sveta, poručuju iz Ministarstva finansija, nakon napisa u medijima da će se oporezivanje ubuduće obavljati po vrednosti vozila, a ne kubikaži. U… »

Nedimović: Pregovori s 'Tenisom' se intenzivno vode

Nova ekonomija 21.09.2016
Posle višemesečne pauze, od danas je ponovo dozvoljen izvoz goveđeg mesa i mesnih prerađevina iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović za RTS kaže da se pregovori o planovima sa predstavnicima nemačke kompanije… »

Mihajlović: Dokumentacija za Kulu Beograda na vodi nije bila dostavljena u elektronskoj formi

Nova ekonomija 21.09.2016
Dozvola za izgradnju kule koja je deo projekta Beograd na vodi nije data jer dokumentacija nije bila dostavljena u elektronskoj formi, kazala je za današnje Večernje novosti ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović… »