Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 21.09.2016

SBB kupio IKOM i postao jedan od najvećih operatera u jugoistočnoj Evropi

Nova ekonomija 21.09.2016
Srpska kablovska mreža (SBB) kupila je Interaktivne kablovske objedinjene mreže (IKOM), piše Blic. Tom kupovinom SBB će postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi. Nije poznato koliko je SBB platio IKOM, a 13… »

Za dobrovoljni odlazak iz EPS-a se prijavilo 900 radnika

Nova ekonomija 21.09.2016
Za dobrovoljni odlazak iz Elektroprivrede Srbije (EPS) do sada se prijavio 900 radnika za čije otpremnine će biti isplaćeno dve milijarde dinara, pišu Večernje novosti. Oni koji dobiju otpremnine iz firme će otići do kraja godine. Novosti pišu da… »

Svi građani EU imaće besplatan roming kada putuju iz jedne u drugu zemlju

Nova ekonomija 21.09.2016
Evropska komisija saopštila je da će od juna 2017. godine biti besplatna usluga rominga za mobilne telefone koju plaćaju građani Evropske unije (EU). Građani EU imaće besplatan roming kada putuju iz jedne u drugu zemlju Unije. EU je povukla… »

Brnabić: Od lutrije sa fiskalnim računima očekujem velike efekte

Nova ekonomija 21.09.2016
Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, prenosi Tanjug. Brnabić je, odgovarajući na… »

Ministarstvo: Oporezivanje vozila će se oslanjati na najbolju praksu iz sveta

Nova ekonomija 21.09.2016
Oporezivanje vozila biće optimalno i pravično, a zakonska rešenja oslanjaće se na najbolju praksu iz sveta, poručuju iz Ministarstva finansija, nakon napisa u medijima da će se oporezivanje ubuduće obavljati po vrednosti vozila, a ne kubikaži. U… »

Nedimović: Pregovori s 'Tenisom' se intenzivno vode

Nova ekonomija 21.09.2016
Posle višemesečne pauze, od danas je ponovo dozvoljen izvoz goveđeg mesa i mesnih prerađevina iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović za RTS kaže da se pregovori o planovima sa predstavnicima nemačke kompanije… »

Mihajlović: Dokumentacija za Kulu Beograda na vodi nije bila dostavljena u elektronskoj formi

Nova ekonomija 21.09.2016
Dozvola za izgradnju kule koja je deo projekta Beograd na vodi nije data jer dokumentacija nije bila dostavljena u elektronskoj formi, kazala je za današnje Večernje novosti ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović… »

Inspekcija tokom kontrole igraonica, vrtića i škola otkrila radnike na crno

Nova ekonomija 21.09.2016
U nadzorima koje je Inspektorat za rad od 16. do 20. septembra sproveo u igraonicama, u objektima u kojima se organizuju proslave rođendana, vrtićima i privatnim osnovnim i srednjim školama otkriveno je da je od 1.825 zatečenih radnika 91 (pet odsto)… »

Potrošači najviše kupuju na rate čekovima jer nema kamate, ni dodatnih troškova

Nova ekonomija 21.09.2016
Statistike govore da se kupci u Srbiji radije odlučuju da na rate kupuju čekovima, nego kreditnim karticama – pre svega jer nema kamate, ni dodatnih troškova. Iako smo odavno prešli na tastaturu i dodir, u kupovinu se i dalje nose papir i olovka. I… »

Beograd na vodi: Svi radovi na projektu se izvode u skladu sa zakonom

Nova ekonomija 21.09.2016
Kompanija Beograd na vodi tvrdi da se svi radovi na objektima u okviru tog projekta izvode u skladu sa propisima i zakonima Srbije. Tako se u saopštenju kompanije, a povodom medijskih napisa o gradnji bez potrebnih dozvola, navodi da je za izgradnju kule… »