Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.09.2016

Opservatorija: U napadu u Siriji stradala 23 civila

Novi magazin 21.09.2016
Najmanje 23 civila, među kojima petoro dece, stradalo je danas u vazdušnim napadima pripisanim sirijskim snagama u severnom gradu Alepu i provinciji Idleb u rukama pobunjenika, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava. Najmanje… »

Beograd: Uskoro promocija paketa stikera Young love in Belgrade

Novi magazin 21.09.2016
Grad Beograd će uskoro dobiti "Viber Sticker Pack" s tridesetak osobenosti srpske prestonice koje će biti dostupne korisnicima "Vibera" širom sveta. Promocije paketa stikera "Young Love In Belgrade" biće organizovana u sredu, 28. septembra na Trgu… »

Niš: Uhapšene tri osobe osumnjičene za iznudu

Novi magazin 21.09.2016
Policija je uhapsila tri osobe iz okoline Niša zbog sumnje da su pokušali da od vlasnika otmu trgovinski objekat, saopštila je Policijska uprava u Nišu. Osumnjičeni A.K.A.(28) se u saopštenju tereti da je rano jutros u okolini Niša fizički napao i… »

Pušenje: Tragovi na genima ostaju 30 godina nakon prestanka

Novi magazin 21.09.2016
Rezultati nedavnog istraživanja ukazuju na to da bi DNK metilacija – proces putem kojeg ćelije kontrolišu genetsku aktivnost –mogla da bude važan znak koji ukazuje na postojanje pušačke istorije kod pacijenata. Otkriće mesta DNK metilacije… »

Šef MI6: Islamistička pretnja Zapadu trajaće godinama

Novi magazin 21.09.2016
Šef britanske obaveštajne službe MI6 Aleks Janger izjavio je danas da će islamistička pretnja Zapadu trajati godinama, pošto jednostavno preuzimanje teritorije od Islamske države neće rešiti dublje globalne lomove koji su stvorili ekstremiste… »

Kineski hakeri preuzeli kontrolu nad Tesla autom

Novi magazin 21.09.2016
Ekipa iz kineske laboratorije "Kin sekjuriti lab" uspela je daljinskim upravljanjem da preuzme komande nad kočionim sistemom automobila Tesla na udaljenosti od 19 kilometara, dok je vozilo bilo u pokretu. U pitanju je bio eksperiment, posle kog se… »

Rusi započeli pripreme za izgradnju baze na Mesecu

Novi magazin 21.09.2016
Ruski plan za osvajanje Meseca konačno zaživljava. Agencija Roskosmos započela je niz eksperimenata simuliranja uslova u kojima bi trebalo da se nađu prvi ruski kosmonauti na Mesecu. To je priprema za pravljenje trajne stanice za 12 kosmonauta na… »

Incko ponovo pozvao vlasti u RS da odustanu od referenduma

Novi magazin 21.09.2016
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ponovo je pozvao vlasti u Republici Srpskoj da ne održe referendum o Danu republike 25. septembra, navodeći da taj referendum nema pravni osnov. "Sa stanovišta moga mandata, referendum je mnogo više od… »

Žene u crnom: Zaustavite krijumčare, pustite izbeglice

Novi magazin 21.09.2016
Organizacija "Žene u crnom" je danas, povodom Svetskog dana mira, u centru Beograda priredila performans "Stop ratu u Siriji", zahtevajući i da se otvore putevi za ljude koji beže od rata. Predsednica "Žena u crnom" Stanislava Zajević je rekla da je… »

Ban Ki Mun: Situacija u Siriji može da se preokrene

Novi magazin 21.09.2016
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun upozorio je danas da se situacija u Siriji može preokrenuti u korist "jedne ili druge strane". Otvarajući ministarski sastanak zemalja članica Saveta bezbednosti UN, Ban je ponovo apelovao na velike sile da iskoriste… »