Izvor: Novi magazin arhiva vesti 21.09.2016

Vesić: "Planeta džez" biće najbolji festival do sada

Novi magazin 21.09.2016
Na Beogradskom džez festivalu, koji se pod sloganom "Planeta Džez" održava od 26. do 30. oktobra, nastupiće 21 umetnik iz 17 zemalja sveta, a prvi put posle mnogo vremena dva velika koncerta biće održana u Sava centru. Prema rečima gradskog… »

Kafa sa kokosovim uljem: Napitak za lepotu i vitku liniju (RECEPT)

Novi magazin 21.09.2016
Kafa uglavnom tokom radne nedelje život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentisati s novim receptima i dovoditi do savršenstva omiljeni jutarnji napitak. Osim što nas diže, kafa nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim… »

Mijat Lakićević: Memorandum dum-dum

Novi magazin 21.09.2016
Ovih dana mnogo se govori o znanju. U dvostrukom smislu: o njegovom sticanju, sa jedne, i o korišćenju, upotrebi znanja, sa druge strane. Prvo predstavlja rasprava o promenama u obrazovnom sistemu (koje imaju dublju, ako hoćete i filozofsku dimenziju)… »

Imunitet deteta: Saveti za zdravo dete tokom cele školske godine

Novi magazin 21.09.2016
Stalne prehlade, virusi i slinav nosić. Zvuči poznato? Većina roditelja misli da su to standardni problemi kod dece koja krenu u vrtić ili školu. Iako se ne razbole sva deca, veliki je broj onih koji su skloni ponovljenim infekcijama i čiji… »

U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

Novi magazin 21.09.2016
Tema broja: Neposredni izbori za predsednika DS --> Oporavak ili sunovrat: U subotu 24. septembra više od dvadeset hiljada članova Demokratske stranke na prvim neposrednim izborima biraće novog predsednika, opredeljujući se za jednog od četiri… »

Voštane figure Džoli i Pita razdvojene u muzeju Madam Tiso

Novi magazin 21.09.2016
Muzej voštanih figura u Londonu "Madam Tiso" saopštio je danas da je razdvojio voštane figure američkih glumaca Anđeline Džoli i Breda Pita, nakon što je holivudski par objavio da se razvodi. "Reagovali smo brzo na jučerašnje vesti o rastanku… »

Da li znate gde se nalaze Olimpijske planine?

Novi magazin 21.09.2016
Kada ih je britanski mornar 1788. godine pronašao, pomislio je kako su toliko veličanstvene da su savršeno mesto za grčke bogove. Međutim, Olimpijske planine se ne nalaze u Grčkoj... Olimpijske planine su planinski venac Olimpijskog poluostrva u… »

Zabrana testiranja kozmetike na životinjama i izvan EU

Novi magazin 21.09.2016
Kozmetički proizvodi testirani na životinjama izvan EU mogu biti zabranjeni, čak i ako je to testiranje sprovedeno radi plasmana na treće tržište, odlučio je danas Evropski sud pravde. Sud u Luksemburgu ovim je odgovorio da zahrev Visokog suda… »

Besplatni preventivni pregledi stanovnika

Novi magazin 21.09.2016
Preventivni centar i Patronažna služba Doma zdravlja u Prokuplju organizovali su besplatne preventivne preglede za stanovnike tog grada, u cilju ranog otkrivanja kardiovaskularnih bolesti, saopštila je danas ta ustanova. Pregledi će se obavljati od… »

Divlje životinje u Ugandi umiru zbog suše

Novi magazin 21.09.2016
Više desetina divljih životinja uginulo je u nacionalnom parku u Ugandi od posledica suše, saopštili su zvaničnici. Životinje, uglavnom zebre i antilope, uginule su od gladi i žeđi u nacionalnom parku "Lejk Mburo", rekao je portparol nacionalnog… »