Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 21.09.2016

Sutra umereno oblačno i svežije

Novi magazin 21.09.2016
Sutra ujutro će u Srbiji biti mestimično maglovito, tokom dana umereno oblačno i svežije, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, najviša dnevna od 16 do 21… »

AMSS: Oprez zbog magle i sumaglice

Novi magazin 21.09.2016
Auto moto savez Srbije (AMSS) saopštio je večeras da umereno oblačno vreme bez padavina omogućava nesmetano odvijanje saobraćaj a da je vidljvosti, zbog magle i sumaglice jedino smanjena na putevima preko planinskih prevoja. Pojava magle i sumaglice… »

Kuburović: Uspešna primena zakona

Novi magazin 21.09.2016
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da se Zakon o zaštiti uzbunjivača uspešno primenjuje, o čemu svedoči i broj od 157 podnetih i 89 rešenih predmeta pred sudovima do 1. septembra 2016. godine. Ona je na konferenciji "Zakon o… »

Šarčević: Regionalnom inicijativom do zajedničko rešavanje problema

Novi magazin 21.09.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je cilj Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi (ERI SEE) zajedničko rešavanje izazova i prepreka u obrazovanju i nauci. Šarčević je na… »

Zbogom registraciji automobila na osnovu kubikaže?

Novi magazin 21.09.2016
Posle najave izmena seta poreskih zakona koje će obuhvatiti i takse za registraciju vozila, u javnosti se ponovo pokrenula polemika o valjanosti dosadašnjeg načina oporezivanja. Kritike se odnose na troškove registracije koji se obračunavaju na… »

Mijat Lakićević: Memorandum dum-dum

Novi magazin 21.09.2016
Ovih dana mnogo se govori o znanju. U dvostrukom smislu: o njegovom sticanju, sa jedne, i o korišćenju, upotrebi znanja, sa druge strane. Prvo predstavlja rasprava o promenama u obrazovnom sistemu (koje imaju dublju, ako hoćete i filozofsku dimenziju)… »