Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić i Džonson o situaciji u regionu

Novi magazin 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson razgovarali su danas u Njujorku o situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i podršci Britanije Srbiji na evropskom putu. Kako se navodi u saopštenju… »

Saša Janković na sednici odbora Skupštine Srbije

Novi magazin 21.09.2016
Poslanici opozicije su danas na sedici Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava podržali redovan izveštaj zaštitnika građana za 2015. godinu i dali podršku radu te institucje, dok su predstavnici vladajuće većine ponovili ocenu da je… »

Stiže pomoć za izbeglice u vrednosti od 350.000 evra

Novi magazin 21.09.2016
Delegacija EU u Srbiji i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor od milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 EUR i obuke vlasti u Srbiji. Time će se ojačati operativni kapaciteti naconalne… »

Popović: Srbija da zaštiti interese Republike Srpske

Novi magazin 21.09.2016
Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je da Srbija sve svoje potencijale mora hitno da stavi u funkciju odbrane Republike Srpske kao i da stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog sporazuma, "po svaku cenu zaštititi interese… »

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

Novi magazin 21.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine. "Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje", rekao je Dodik u… »

Đurić: Budućnost Srbije vezana za sudbinu KiM

Novi magazin 21.09.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Gračanici da bi Srbija i srpski narod bez Kosova i Metohije bili država i narod bez sopstvene prošlosti, a samim tim i bez budućnosti. Đurić je u porti manastira Gračanica… »

Prozivke Kurtija i Tačija zbog demarkacije sa CG

Novi magazin 21.09.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je danas da je izjava Aljbina Kurtina, da bi pitanje demarkacija sa Crnom Gorom moglo da dovede do rata na Kosovu, smešna i opasna, te da je osnivač pokreta Samoopredeljenja "izgubio razum". Tači je za… »

Bećaj: Ako ne prođe demarkacija treba ići na prevremene izbore

Novi magazin 21.09.2016
Prištinski politički analitičar Beljulj Bećaj izjavio je da je najbolje rešenje za situaciju u kojoj se nalazi Kosovo u procesu demarkacije granične linije sa Crnom Gorom odlaganje procesa ili njegovo ponovno razmatranje, i ocenio da je potrebno… »

Veliko interesovanje Nišlija za razgovor s Vučićem

Novi magazin 21.09.2016
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da se veliki broj stanovnika tog grada interesuje za susret s premijerom Aleksandrom Vučićem, tokom predstojećeg zasedanja Vlade Srbije u Nišu. "U toku su pripreme za dolazak predsednika Vlade u… »

Niš: Uhapšene tri osobe osumnjičene za iznudu

Novi magazin 21.09.2016
Policija je uhapsila tri osobe iz okoline Niša zbog sumnje da su pokušali da od vlasnika otmu trgovinski objekat, saopštila je Policijska uprava u Nišu. Osumnjičeni A.K.A.(28) se u saopštenju tereti da je rano jutros u okolini Niša fizički napao i… »