Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 21.09.2016

Šta se desi kada preskočite odlazak kod zubara?

Novi magazin 21.09.2016
Zanemarivanje dentalne higijene jednog Britanca nedavno je koštalo 27.000 funti... Generalno pravilo je da stomatologa treba posećivati na svakih šest meseci, a pacijenti sa slabom dentalnom higijenom, već postojećim problemima i lošim genetskim… »

Beograd: Uskoro promocija paketa stikera Young love in Belgrade

Novi magazin 21.09.2016
Grad Beograd će uskoro dobiti "Viber Sticker Pack" s tridesetak osobenosti srpske prestonice koje će biti dostupne korisnicima "Vibera" širom sveta. Promocije paketa stikera "Young Love In Belgrade" biće organizovana u sredu, 28. septembra na Trgu… »

Pušenje: Tragovi na genima ostaju 30 godina nakon prestanka

Novi magazin 21.09.2016
Rezultati nedavnog istraživanja ukazuju na to da bi DNK metilacija – proces putem kojeg ćelije kontrolišu genetsku aktivnost –mogla da bude važan znak koji ukazuje na postojanje pušačke istorije kod pacijenata. Otkriće mesta DNK metilacije… »

Kineski hakeri preuzeli kontrolu nad Tesla autom

Novi magazin 21.09.2016
Ekipa iz kineske laboratorije "Kin sekjuriti lab" uspela je daljinskim upravljanjem da preuzme komande nad kočionim sistemom automobila Tesla na udaljenosti od 19 kilometara, dok je vozilo bilo u pokretu. U pitanju je bio eksperiment, posle kog se… »

Rusi započeli pripreme za izgradnju baze na Mesecu

Novi magazin 21.09.2016
Ruski plan za osvajanje Meseca konačno zaživljava. Agencija Roskosmos započela je niz eksperimenata simuliranja uslova u kojima bi trebalo da se nađu prvi ruski kosmonauti na Mesecu. To je priprema za pravljenje trajne stanice za 12 kosmonauta na… »

Kafa sa kokosovim uljem: Napitak za lepotu i vitku liniju (RECEPT)

Novi magazin 21.09.2016
Kafa uglavnom tokom radne nedelje život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentisati s novim receptima i dovoditi do savršenstva omiljeni jutarnji napitak. Osim što nas diže, kafa nema dovoljno hranjivih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim… »

Imunitet deteta: Saveti za zdravo dete tokom cele školske godine

Novi magazin 21.09.2016
Stalne prehlade, virusi i slinav nosić. Zvuči poznato? Većina roditelja misli da su to standardni problemi kod dece koja krenu u vrtić ili školu. Iako se ne razbole sva deca, veliki je broj onih koji su skloni ponovljenim infekcijama i čiji… »

Voštane figure Džoli i Pita razdvojene u muzeju Madam Tiso

Novi magazin 21.09.2016
Muzej voštanih figura u Londonu "Madam Tiso" saopštio je danas da je razdvojio voštane figure američkih glumaca Anđeline Džoli i Breda Pita, nakon što je holivudski par objavio da se razvodi. "Reagovali smo brzo na jučerašnje vesti o rastanku… »

Da li znate gde se nalaze Olimpijske planine?

Novi magazin 21.09.2016
Kada ih je britanski mornar 1788. godine pronašao, pomislio je kako su toliko veličanstvene da su savršeno mesto za grčke bogove. Međutim, Olimpijske planine se ne nalaze u Grčkoj... Olimpijske planine su planinski venac Olimpijskog poluostrva u… »

Zabrana testiranja kozmetike na životinjama i izvan EU

Novi magazin 21.09.2016
Kozmetički proizvodi testirani na životinjama izvan EU mogu biti zabranjeni, čak i ako je to testiranje sprovedeno radi plasmana na treće tržište, odlučio je danas Evropski sud pravde. Sud u Luksemburgu ovim je odgovorio da zahrev Visokog suda… »