Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 21.09.2016

BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO – Mali Princ u pirotskom Narodnom pozorištu

Pirotske vesti 21.09.2016
Predstava „Mali Princ“ po tekstu francuskog pisca Antoana de Sent Egziperija, u režiji Davida Alića, sinoć je premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Pirotu. Nakon izvođenja predstave, publika je burnim aplauzom pozdravila pirotski… »

Azijska voćna mušica i u pirotskom kraju

Pirotske vesti 21.09.2016
Na teritoriji Pirota registrovano je prisustvo azijske voćne mušice, upozoravaju stručnjaci pirotskog Zavoda za poljoprivredu. opširnije u prilogi Regionalne TV Pirot Registracija na rate bez čekova i bez kamate. Uz svaku registraciju poklon. Tržni… »

Koalicija za Pirot obeležila slavu Mala Gospojina

Pirotske vesti 21.09.2016
Večeras je u holu Doma kulture pred velikim brojem zvanica obeležena Mala Gospojina-slava Koalicije za Pirot. Gradonačelnik Vladan Vasić i lider Koacicije za Pirot poželeo je svima zdravlje, sreću i napredak. -Kada smo se prvi put okupili i osnovali… »

Vitez Momčilovog grada

Pirotske vesti 21.09.2016
U okviru manifestacije Dani evropske baštine, Muzej Ponišavlja organizuje program u prostoru Pirotskog grada, pod nazivom Vitez Momčilovog grada. U okviru programa gostovaće Stevan Stevanović, vitez i oklopar iz Kruševca, predsednik Udrženja… »

Škola rok gitare u Pirotu

Pirotske vesti 21.09.2016
Omladinski kulturni centar vrši upis novih članova u svoju Školu rok gitare. Polaznici imaju prilike da nauče osnove rok gitare, a škola je prilagođena različitim uzrastima i nivoima znanja. Pohađanje škole je besplatno u promo periodu koji traje… »

Istražiti fosilne ostatke dinosaurusa na Staroj planini

Pirotske vesti 21.09.2016
Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, institucija od nacionalnog značaja, planira i apsolutno podržava istraživanja fosilnih ostataka dinosaurusa na Staroj planini, navodi direktorka centra Irena Dubravac, javlja TANJUG. Dubrovac je novinarima… »

Pesnička “Kontra” Igora Đorđevića i Tomice Ćirića

Pirotske vesti 21.09.2016
U petak, 16. septembra u prostorijama Narodne biblioteke Pirot predstavljena je zajednička knjiga pesama pirotskih pesnika Igora Đorđevića i Tomice Ćirića pod nazivom „Kontra“. „Kontra“ je jedinstven rukopis u prostoru lokalne kulture jer… »

Dan bez automobila i u Pirotu

Pirotske vesti 21.09.2016
U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, i Pirot se priključio akciji obeležavanja “Dana bez automobila” pa će u četvrtak, 22.septembra, od 8 do 13 sati deo ulice Srpskih vladara biti zatvoren za saobraćaj. Cilj je da se promotivnim… »

Lužničani rekonstruišu puteve ka selima

Pirotske vesti 21.09.2016
Tokom ove građevinske sezone, lokalna vlast u Babušnici radi na rekonstrukciji mnogih puteva ka udaljenim selima, kako bi posao bio okončan do prvih snegova. Ovo je Pirotskim vestima potvrdio predsednik opštine Dragan Vidanović, iz redova SNS. -Radi… »