Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Džonson prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju

Politika 21.09.2016
Premijer Srbije sa je sa britanskim ministrom spoljnih poslova u, kako je saopšteno, izrazito prijateljskoj i srdačnoj atmosferi razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. NjUJORK - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je… »

U Gračanici onemogućen prolaz litije svim ulicama

Politika 21.09.2016
GRAČANICA - Praznična litija danas nije mogla da prođe svim ulicama Gračanice, jer kako su objasnili predstavnici ove opštine, Kosovska policija nije zaustavila saobraćaj na magistralnom putu Priština – Gnjilane koji prolazi kroz ovo mesto… »

Bošnjaci protiv kandidature Jeremića zbog „Marša na Drinu”

Politika 21.09.2016
Predstavnici Savetodavnog odbora za BiH ocenjuju da bivši šef diplomatije Srbije „nije dorastao da vodi UN u 21. veku” i da je kao predsednik GS UN svoj mandat koristio da „širi srpski nacionalizam”. Predstavnici nevladine organizacije… »

Kurti: Demarkacija može da dovede do rata na Kosovu

Politika 21.09.2016
PRIŠTINA - Osnivač radikalnog opozicionog pokreta „Samopredeljenje” u kosovskoj skupštini Albin Kurti tvrdi da bi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo da „donese rat na Kosovu u narednih pet godina”, prenosi MIA. „Granica je pitanje… »

Vučić: Očuvati mir, Srpska neće nestati

Politika 21.09.2016
NjUJORK – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost, a onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručuje da Srpska neće nestati. „Onima koji maštaju o… »

Đurić za RTK: Briselski dijalog je garancija mira

Politika 21.09.2016
PRIŠTINA – Briselski dijalog je, bez obzira na ograničene rezultate, garancija mirnog rešavanja nesuglasica i treba da dovede do toga da, bez obzira na neslaganja po pitanju statusa naše južne pokrajine, i Srbi i Albanci žive u boljem i… »

Priština bi da „sluša” Beograd

Politika 21.09.2016
Dozvolu za rad „Telekomu Srbija” kosovska vlast uslovljava pristupom baznim stanicama našeg nacionalnog operatera, što bi omogućilo nesmetano i bez kontrole prisluškivanje telefona. Kosovske institucije i brojne obaveštajne službe mogle bi bez… »

Vučić na Ist Vest institutu u Njujorku o ulozi Srbije

Politika 21.09.2016
NjUJORK– Premijer Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti SAD, održaće večeras predavanje na Institutu „Ist Vest” (EWI) u Njujorku, gde će, između ostalog, govoriti o regionalnoj stabilnosti i migrantskoj krizi. Vučić će, kako se navodi na… »

Lečić za Šutanovca, Mira Karanović za Pajtića

Politika 21.09.2016
Uoči unutarpartijskih izbora u Demokratskoj stranci neizvesno i održavanje referenduma o programskom zaokretu. „Kampanja je bila dosta dobra i intenzivna i očekujem dobar odziv. Preliminarne rezultate za stranačko rukovodstvo očekujemo na dan… »

Vučićevo otvaranje evropskih karata

Politika 21.09.2016
Kakvu je poruku poslao premijer i evropskim zvaničnicima i domaćoj javnost izjavom da napretka u otvaranju poglavlja nema zbog Kosova. Prošlo je nešto više od mesec dana od kada je Aleksandar Vučić u parlamentu rekao da bi jedino trenutno rešenje… »