Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Ankara: Napadač vikao Alahu akbar, osoblje ambasade bezbedno

Politika 21.09.2016
ANKARA– Turska policija saopštila je danas da je napadač, koji je upucan u nogu u blizini ambasade Izraela u Ankari, vikao „Alahu akbar” (Bog je veliki). Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Emanuel Našon istakao je da je osoblje iz… »

Zašto Putin ne odustaje od Balkana

Politika 21.09.2016
Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, piše „Vašington post”. Ugledni dnevnik „Vašington post” ocenjuje da Moskva preko minimalnih, ali vešto… »

Američki strateški bombarderi ponovo nad Južnom Korejom

Politika 21.09.2016
SEUL - Nad Južnom Korejom danas su letela dva američka supersonična bombardera, od kojih je jedan sleteo u vazdušnu bazu na 40 kilometara južno od prestonice Seula, javlja Rojters pozivajući se na izjavu svedoka. Agencija navodi da je ovo drugi… »

Putin: Rusija i Nemačka ipak ostaju prijatelji

Politika 21.09.2016
MOSKVA – Rusija i Nemačka ostaju prijatelji uprkos svim političkim komplikacijama, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, posle sastanka sa nemačkim vicekancelarom Zigmarom Gabrijelom u predsedničkoj rezidenciji u Novom Ogarjovu nadomak… »

Njujork: Lažna uzbuna, sumnjivi paket prazan

Politika 21.09.2016
NjUJORK– Tajms skver u Njujorku bio je danas privremeno zatvoren zbog sumnjivog paketa za koji se kasnije utvrdilo da je bio prazan. Više od sat vremena bio je blokiran deo grada između Sedme i Osme avenije, dok su istražitelji sadržaj paketa… »

Ban Obami: Igrajmo golf kad ostanemo bez posla

Politika 21.09.2016
NjUJORK - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je tokom ručka za svetske lidere u utorak rekao u šali predsedniku SAD Baraku Obamu da će uskoro, kad obojica ostanu bez posla, imati vremena za sportsko druženje. „Gospodine predsedniče, moraćemo da… »

Sirija kritikuje Ban Ki Muna zbog govora u UN

Politika 21.09.2016
DAMASK - Damask je optužio generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da je njegov govor pred UN, u kojem kaže da je sirijska vlada odgovorna za najveći broj civila ubijenih u ratu, daleko od Povelje svetske organizacije. „Reči Ban Ki Muna o Siriji su… »

Lavrov traži istragu - američki dron bio u zoni napada na konvoj

Politika 21.09.2016
NjUJORK– Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas u Njujorku na detaljnu i nepristrasnu istragu o nedavnom napadu na humanitarni konvoj u Siriji. Lavrov je, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Siriji, rekao da prekid vatre… »

Severna Koreja ima svega 28 sajtova

Politika 21.09.2016
Možda je nuklearno sve naprednija zemlja, ali u veb-svetu Severna Koreja izgleda ne može parirati ni grupici osrednjih administratora. Godinama izolovana Severna Koreja intrigirala je ostatak sveta, koji je o njoj mogao saznati ponešto od nekolicine… »

Prevrnuo se brod sa migrantima kod obale Egipta, 42 žrtve

Politika 21.09.2016
KAIRO – Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se danas u Sredozemnom moru nedaleko od severne obale Egipta, pri čemu se utopilo 42 osobe, a spaseno ih je 150, saopštili su zvaničnici, javlja AFP. Brod se prevrnuo u blizini lučkog grada Rozeta… »