Izvor: Pravda arhiva vesti 21.09.2016

Dodik tvrdi: Na bilo kakav oblik nasilja odgovorićemo otcepljenjem!

Pravda 21.09.2016
Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Herceogovine, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. - Mi… »

Ministarstvo odbrane Rusije: Američki "Predator" primećen tokom napada na konvoj UN!

Pravda 21.09.2016
Borbena bespilotna letelica "Predator" koalicije predvođene SAD uočena je oko mesta Urum al Kubra u vreme napada na konvoj UN, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane. U saopštenju se navodi da je letelica "Predator" poletela iz vazdušne… »

Napadnuta izraelska ambasada u Turskoj! (video)

Pravda 21.09.2016
Na ambasadu Izraela u Ankari izveden je oružani napad, a jedan napadač je tom prilikom ubijen. Dve naoružane osobe su pokušale da uđu u izraelsku ambasadu, pa je jedan od njih ubijen a drugi uhapšen. Ankara israil B.elciligi onunde caddede yatan… »

Nema šale sa rusima: "Admiral Kuznjecov“ stiže u Sredozemno more!

Pravda 21.09.2016
Radi povećanja mogućnosti ruske Ratne mornarice u Sredozemnom moru planirano je slanje nosača aviona „Admiral Kuznjecov“, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. „U ovom trenutku rusku grupu brodova u istočnom delu Sredozemnog mora… »

Evo kako je poziv iz Moskve spasao Erdogana

Pravda 21.09.2016
BEOGRAD - Da nije bilo jednog telefonskog poziva iz Moskve, veliko je pitanje da li bi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas uopšte bio živ, a kamoli i dalje na vlasti u Turskoj, piše danas "Politika" navodeći da podaci do kojih je taj list… »

"Putin ne odustaje od Balkana jer je upravo tu Zapad ponizio Rusiju"

Pravda 21.09.2016
Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, piše "Vašington post". Kako se navodi, reč je o minimalnim ulaganjima u vidu donacija balkanskim zemljama. Američke… »

Duterte poslao srednji prst EU: Vi imate obraza da me osuđujete, j*bite se! (video)

Pravda 21.09.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je na osudu koju mu je uputio Evropski parlament zbog "aktuelnog talasa vansudskih pogubljenja i ubistava na Filipinima" odgovorio kratko i jasno... - Vi to činite kako biste okajali svoje grehe - kazao je Rodrigo… »

Popović: Srbija da zaštiti interese Republike Srpske!

Pravda 21.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je da Srbija sve svoje potencijale mora hitno da stavi u funkciju odbrane Republike Srpske kao i da stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog sporazuma, "po svaku cenu zaštititi… »

Američki Bošnjaci Jeremića optužuju za podršku navodnim zločinima!

Pravda 21.09.2016
Nevladina organizacija iz SAD Savetodavno veće za BiH se "oštro protivi" kandidaturi Vuka Jeremića za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Kako je navedeno u saopštenju ove NVO, zbog Jeremićeve kandidature za tu važnu poziciju poslata su… »

Vučićeva poruka iz Njujorka: Onima koji maštaju o nestanku RS...

Pravda 21.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da očuva mir i stabilnost, a onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručuje da Srpska neće nestati. "Onima koji maštaju o urušavanju… »