Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Ministarstvo odbrane Rusije: Američki "Predator" primećen tokom napada na konvoj UN!

Pravda 21.09.2016
Borbena bespilotna letelica "Predator" koalicije predvođene SAD uočena je oko mesta Urum al Kubra u vreme napada na konvoj UN, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane. U saopštenju se navodi da je letelica "Predator" poletela iz vazdušne… »

Napadnuta izraelska ambasada u Turskoj! (video)

Pravda 21.09.2016
Na ambasadu Izraela u Ankari izveden je oružani napad, a jedan napadač je tom prilikom ubijen. Dve naoružane osobe su pokušale da uđu u izraelsku ambasadu, pa je jedan od njih ubijen a drugi uhapšen. Ankara israil B.elciligi onunde caddede yatan… »

Nema šale sa rusima: "Admiral Kuznjecov“ stiže u Sredozemno more!

Pravda 21.09.2016
Radi povećanja mogućnosti ruske Ratne mornarice u Sredozemnom moru planirano je slanje nosača aviona „Admiral Kuznjecov“, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. „U ovom trenutku rusku grupu brodova u istočnom delu Sredozemnog mora… »

Evo kako je poziv iz Moskve spasao Erdogana

Pravda 21.09.2016
BEOGRAD - Da nije bilo jednog telefonskog poziva iz Moskve, veliko je pitanje da li bi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas uopšte bio živ, a kamoli i dalje na vlasti u Turskoj, piše danas "Politika" navodeći da podaci do kojih je taj list… »

"Putin ne odustaje od Balkana jer je upravo tu Zapad ponizio Rusiju"

Pravda 21.09.2016
Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, piše "Vašington post". Kako se navodi, reč je o minimalnim ulaganjima u vidu donacija balkanskim zemljama. Američke… »

Duterte poslao srednji prst EU: Vi imate obraza da me osuđujete, j*bite se! (video)

Pravda 21.09.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je na osudu koju mu je uputio Evropski parlament zbog "aktuelnog talasa vansudskih pogubljenja i ubistava na Filipinima" odgovorio kratko i jasno... - Vi to činite kako biste okajali svoje grehe - kazao je Rodrigo… »

Stižu novi regruti, pakleno opasni: Učitelji su im vođe bombaških napada u Parizu i Briselu!

Pravda 21.09.2016
Postoje direktne veze između Al Kaidinih terorističkih mreža u poslednjih deset godina i terorističkih ćelija u Evropi povezanih sa takozvanom Islamskom državom, koje su poslednjih meseci izvele niz napada, navodi se u novom izveštaju britanske… »

Ni sam ne zna šta bi: Obama odjednom želi veću saradnju sa Rusijom

Pravda 21.09.2016
Sjedinjene Američke Države se pripremaju za vojnu saradnju sa Rusijom prema sporazumu o Siriji, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri na zasedanju Saveta bezbednosti UN. - Prema nalogu predsednika Obame, vrše se pripreme za postizanje… »

Upozorenje bivšeg dipolomate: Hilari će započeti nuklearni rat protiv Rusije, ne preza od atomskog oružja za interese…

Pravda 21.09.2016
Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton, ukoliko bude ušla u Belu kuću, započeće nuklearni rat protiv Rusije ili Kine, upozorava bivši američki diplomata Džejms Džordž Džetras. On podseća da ne postoji vojni sukob koji… »

Severna Koreja ima svega 28 sajtova, poseduju svoju verziju interneta koja nama nije dostupna!

Pravda 21.09.2016
Godinama izolovana Severna Koreja intrigirala je ostatak sveta, koji je o njoj mogao saznati ponešto od nekolicine putnika koji su u retkim prilikama uspevali da uživo osete ovu zemlju. Sajtovi i štampa širom sveta puni su informacija o zemlji, koje… »