Izvor: Press/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Supersonični bombarderi SAD iznad j. Koreje, plaše Kima

Press 21.09.2016
Nad Južnom Korejom letela su dva američka supersonična bombardera, od kojih je jedan sleteo u vazdušnu bazu na 40 kilometara južno od prestonice Seula. Foto:B92.net Rojters, pozivajući se na izjavu svedoka, navodi da je ovo drugi takav let… »

Iran jača vojsku zbog sporazuma SAD i Izraela

Press 21.09.2016
Sporazum kojim je Vašington obećao Izrealu vojnu pomoć vrednu 38 milijardi dolara, čini Iran još odlučnijim da ojača svoju vojsku, kaže Mohamad Hosein Bageri. Foto:B92.net Sporazum između SAD i Izreala učiniće nas još odlučnijim u jačanju… »

Dileri droge osuđeni na smrt

Press 21.09.2016
Nakon samo četiri dana suđenja, sud je devetoricu dilera osudio na smrtnu kaznu. FOTO: dekadas.co.rs Sud na jugu Vijetnama osudio je danas devet osoba na smrtnu kaznu zbog trgovine narkoticima, javili su vijetnamski mediji. Grupa vijetnamskih… »

Putin formira novu tajnu službu

Press 21.09.2016
"Nakon raspada SSSR-a na talasu tadašnjih liberalnih i demokratskih reformi rasformiran je taj institucionalni bezbednosni monstrum KGB pa je Rusija dobila više bezbednosnih i obaveštajnih službi", kaže ruski vojni analitičar Aleksandar… »

Zvaničnici SAD: Samo su Su-24 bili na nebu iznad konvoja

Press 21.09.2016
Pojedini zvaničnici SAD navode da je Rusija odgovorna za napad na humanitarni konvoj u blizini Alepa u Siriji u ponedeljak, javlja BBC. Foto:B92.net Kako navode, Bela kuća je napad na humanitarni konvoj nazvala "ogromnom humanitarnom tragedijom“. U… »