Izvor: Radio 021/Društvo arhiva vesti 21.09.2016

Jutra hladna, tokom dana oko 20 stepeni

Radio 021 21.09.2016
U Novom Sadu sutra tokom jutra sveže, uz nisku oblačnost. Tokom dana promenljivo oblačno, biće uslova za slabu i kratkotrajnu kišu. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, krajem dana i promenljivog pravca. Minimalna temperatura 8°C… »

Danas pojačana kontrola saobraćaja, policija koristi sve merače brzine

Radio 021 21.09.2016
Saobraćajna policija će danas, 21. septembra sprovesti veliku akciju pojačane kontrole saobraćaja. Biće angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa… »

Advokatska komora odbila tužioca Vukčevića i ispisala Homena

Radio 021 21.09.2016
Advokatska komora Beograda odbila je da uvede u svoju evidenciju prijavu bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića za upis u imenik advokata. Upravni odbor AKB je ovu odluku doneo jednoglasno, sa obrazloženjem da Vukčević nema kompletnu… »

Registracija će se ipak plaćati po kubikaži, Vujović "pogrešno shvaćen"

Radio 021 21.09.2016
U pripremi izmene zakona koji reguliše državni namet na putnička vozila, registracija vozila i dalje će se plaćati po kubikaži a ne vrednosti automobila. Kako piše "Blic", ministar finansija Dušan Vujović je juče na konferenciji Američke… »

VIDEO: Lejdi Gaga objavila spot za pesmu "Perfect Illusion"

Radio 021 21.09.2016
Lejdi Gaga objavila je videospot za novu pesmu "Perfect Illusion". Kritičari se slažu da je ovo definitivno jedan od najzanimljivijih spotova Gage s obzirom na to da je publika konačno imala priliku da je vidi u opuštenijoj varijanti. Pesmu "Perfect… »

Tragovi na genima ostaju 30 godina nakon prestanka pušenja

Radio 021 21.09.2016
Rezultati nedavnog istraživanja ukazuju na to da bi DNK metilacija – proces putem kojeg ćelije kontrolišu genetsku aktivnost mogla da bude važan znak koji ukazuje na postojanje pušačke istorije kod pacijenata. Otkriće mesta DNK metilacije moglo… »

VIDEO: Trejler za novi film Breda Pita

Radio 021 21.09.2016
Filmski studio Paramaunt Pikčrs (Paramount Pictures) objavio je trejler za novi film "Allied", u kojem glavne uloge igraju Marion Kotijar (Cotillard) i Bred Pit (Pitt). Film je režirao Robert Zemekis, a premijera je zakazana za 23. novembar. Radnja… »

Koliko poslodavci uopšte gledaju CV?

Radio 021 21.09.2016
Na internetu se nude brojni šabloni kako treba napisati CV ili motivaciono pismo. Građane često zbunjuje kako CV zapravo treba da izgleda i da li njihovu radnu biografiju poslodavci uopšte pažljivo gledaju. Istraživanja su pokazala da poslodavci u… »

Akcija prikupljanja pomoći za decu izbeglice

Radio 021 21.09.2016
Novosadski humanitarni centar organizuje akciju prikupljanja pomoći za decu izbeglice. Novosađani mogu da dečju odeću, obuću i donji veš, kojih u poslednje vreme nema dovoljno, donesu u prostorije NSHC-a. Iako je dečja odeća najpotrebnija, mogu se… »

Novi ginekološki ultrazvuk za Dom zdravlja na Limanu

Radio 021 21.09.2016
Ambulanta Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu dobila je novi ginekološki ultrazvučni aparat, za koji je Grad iz budžeta izdvojio blizu šest miliona dinara. Kako je rečeno, nabavljen je veoma kvalitetan aparat koji ima memoriju koja daje mogućnost… »