Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 21.09.2016

Krsmanović novi načelnik kragujevačke policije

RT Kragujevac 21.09.2016
Novi načelnik Policijske uprave Kragujevac je Momčilo Krsmanović. Krsmanović je na to mesto postavljen umesto Slobodana Malešića, koji sada obavlja funkciju pomoćnika v.d. direktora policije Srbije, Vladimira Rebića. Prvi čovek kragujevačke… »

Međunarodni dan mira

RT Kragujevac 21.09.2016
Povodom Međunarodnog dana mira, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zasadio je javor kod Crkve Novomučenika kragujevačkih u spomen parku Šumarice. Iz poštovanja prema svim žrtvama najtragičnijeg događaja u istoriji grada, kada je… »

Pojačana kontrola saobraćaja

RT Kragujevac 21.09.2016
Saobraćajna policija danas sprovodi veliku akciju pojačane kontrole saobraćaja. Angažovan je maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je neprimerena brzina najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim… »

Briga o malim pacijentima

RT Kragujevac 21.09.2016
Klinika za pedijatriju Kliničkog centra u Kragujevcu pokrenula je donatorsku akciju za kompletnu adaptaciju prostora, u okviru koje je i Centar za neonatologiju koji godišnje leči i zbrinjava oko 450 najugroženije novorođene dece iz 13 porodilišta u… »

Afirmacija humanosti i solidarnosti

RT Kragujevac 21.09.2016
Članice Kola srpskih sestara i prijatelji ove organizacije u Eparhijskom domu obeležili su slavu – Malu Gospojinu. Slavsko okupljanje bilo je prilika za razgovor o uspešnim akcijama i planovima za predstojeći period jer su, kažu, afirmacija… »

MZ Petrovac proslavila svoju slavu

RT Kragujevac 21.09.2016
Mesna zajednica Petrovac proslavila je danas svoju krsnu slavu, Praznik Rođenja Presvete Bogorodice. Slava je obeležena u dobroj atmosferi, jer su u proteklih godinu dana rešeni neki od brojnih problema sa infrastrukturom u ovom delu grada. Oko 3.000… »

Predstavljena zbirka priča Tatjane Janković

RT Kragujevac 21.09.2016
Zbirka priča kragujevačke autorke Tatjane Janković pod naslovom "Danas sam bila u našoj kući" predstavljena je javnosti u Narodnoj biblioteci. Tatjana je zaposlena u ovoj instituciji kulture koja je i objavila njenu knjigu u svojoj biblioteci… »