Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić sa Federikom Mogerini

RTS 21.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini, sa kojom je razgovarao o evropskom putu, ekonomskoj i političkoj situaciji u Srbiji, ali i odnosima u regionu Zapadnog Balkana. Premijer… »

Đurić: Gračanica oaza srpskog opstanka na Kosovu i Metohiji

RTS 21.09.2016
Narod koji opstaje na ovom prostoru predstavlja jedan od stubova srpskog postojanja na KiM i današnji praznik je dobra prilika da celom srpstvu pošaljemo poruku da Srbija bez KiM nema svoj smisao, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u… »

DSS: Podrška Republici Srpskoj važnija od pohvala Bila Klintona

RTS 21.09.2016
Demokratska stranka Srbije pozvala je građane da izađu na referendum u Republici Srpskoj, a premijera Srbije Aleksandra Vučića da referendum podrži. "Smatramo da je je za naše nacionalne i državne interese mnogo važnija podrška građanima… »

Popović: Srbija treba da zaštiti interese RS

RTS 21.09.2016
Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je da Srbija sve svoje potencijale mora hitno da stavi u funkciju odbrane Republike Srpske kao i da stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog sporazuma, "po svaku cenu zaštititi interese… »

Bošnjačka dijaspora u SAD protiv izbora Jeremića

RTS 21.09.2016
Savetodavni odbor za Bosnu i Hercegovinu (ACBH), nevladina organizacija koja zastupa interese bošnjačke dijaspore, saopštila je da se "oštro protivi" izboru Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN. Za razliku od zemalja koje su do sada dale svoj… »

Holandski list: Tači mogući optuženik Specijalnog suda

RTS 21.09.2016
Prema informacijama koje navodi holandski list "Volkskrant", kosovski predsednik Hašim Tači mogao bi da bude jedan od članova bivše Oslobodilačke vojske Kosova optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK na Kosovu, koji treba da započne sa… »

Kurti: Demarkacija može da donese rat na Kosovu do 2021.

RTS 21.09.2016
Osnivač radikalnog opozicionog pokreta "Samopredeljenje" u kosovskoj skupštini Aljbin Kurti tvrdi da bi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo da "donese rat na Kosovu u narednih pet godina", prenosi MIA. "Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo… »

Vučić za RTS: Srbija će uložiti sve da sačuva mir

RTS 21.09.2016
Onima koji maštaju o urušavanju Dejtonskog sporazuma i nestanku Republike Srpske poručujem da se to neće desiti, rekao je premijer Aleksandar Vučić za RTS. Odnos Srba i Bošnjaka od vitalnog značaja za budućnost, istakao je premijer. Aleksandar… »

Tači: Kurtijev poziv za rat je smešan

RTS 21.09.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da su pozivi za rat kakve je izneo osnivač Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti smešni, apsurdni, ali i opasni i neprihvatljivi. Hašim Tači je za portal Gazeta ekspres rekao "da je Kurti izgubio razum", i na… »

Bilateralni susreti Dačića u Njujorku

RTS 21.09.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 71. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je niz bilateralnih sastanaka. Dačić se sastao sa ministrom inostranih poslova Iraka Ibrahimom el Džafarijem… »