Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić i Džonson o situaciji u regionu

RTV 21.09.2016
NJUJORK - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson razgovarali su danas u Njujorku o situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i podršci Britanije Srbiji na evropskom putu. Kako se navodi u… »

I kritike i pohvale za izveštaj o stanju prava

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Odboru za ljudska i manjinska prava danas je Ombudsman predstavio svoj izveštaj za 2015. koji su predstavnici Srpske napredne stranke ocenili kao paušalno viđenje stanja u oblasti prava i pravne sigurnosti, dok su predstavnici opozicije… »

DSS: Važnija podrška referendumu od pohvale Klintona

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije pozvala je danas građane da izađu na referendum u Republici Srpskoj, a premijera Srbije Aleksandra Vučića da referendum podrži. Oni smatraju da je premijeru važnija podrška građanima od pohvala bivšeg… »

Pomoć Srbiji u kontroli granica i upravljanju migracijama

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Delegacija EU i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor vredan milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 evra i obuke za nadležne organe u Srbiji, saopštila je danas Delegacija EU… »

Popović:Srbija da zaštiti interese Republike Srpske

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je da Srbija sve svoje potencijale mora hitno da stavi u funkciju odbrane Republike Srpske kao i da stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog sporazuma, "po svaku cenu zaštititi… »

Bosanski Amerikanci protiv Jeremića zbog "Marša na Drinu"

RTV 21.09.2016
VAŠINGTON - Savetodavni odbor za Bosnu i Hercegovinu (ACBH), nevladina organizacija koja zastupa interese bošnjačke dijaspore, saopštila je da se "oštro protivi" izboru Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN. Za razliku od zemalja koje su dosada… »

Optužnica protiv Tačija za zločine na Kosovu?

RTV 21.09.2016
HAG - Predsednik Kosova Hašim Tači mogao bi da bude optužen pred specijalnim sudom za zločine počinjene tokom rata na Kosovu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore, pozivajući se na holandski dnevnik De Volkskrant. Koha Ditore prenosi navode… »

"Poverenik i ombudsman da ponove predlog"

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe Petar Petrović izjavio je danas da će poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitnik građana verovatno morati ponovo parlamentu da upute predlog zajedničkog kandidata za člana Odora… »

Dodik: Referendum će proteći mirno

RTV 21.09.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik putuje u Moskvu, gde će se sutra sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Dodik je rekao da je poseta Moskvi ranije dogovorena i da će sa ruskim predsednikom razgovarati o ekonomskim i… »

Kurti: Demarkacija može da donese rat na Kosovu do 2021.

RTV 21.09.2016
PRIŠTINA - Osnivač radikalnog opozicionog pokreta "Samopredeljenje" u kosovskoj skupštini Albin Kurti tvrdi da bi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo da "donese rat na Kosovu u narednih pet godina", prenosi MIA. "Granica je pitanje podele… »