Izvor: Srbija danas/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Napeto na Kosovu: Policija htela da protera Đurića sa KiM, meštani ga odbranili!

Srbija danas 21.09.2016
Policija na KiM je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zahtevala da on napusti Kosovo. Policajci su rekli da imaju naredbu da ga otprate do Merdara pod pretnjom hapšenja, ako… »

Vučić na Ist vestu: Žao mi je što se nije čuo glas Srba tamo gde su nas izjednačavali sa is

Srbija danas 21.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti SAD, održao je večeras predavanje na Institutu "Ist Vest" (EWI) u Njujorku, gde se, između ostalog, govorilo o regionalnoj stabilnosti i migrantskoj krizi. Vučić će, kako se navodi na sajtu "Ist… »

Leskovac: Pokušao da izbegne psa, pa izazvao sudar, a najveći štetu pretrpeo on!

Srbija danas 21.09.2016
Nesvakidašnji sudar u Leskovcu u kome na sreću, nema povređenih. Vozač automobila marke Folksvagen, pokušavajući da izbegne psa lutalicu koji mu je istrčao na kolovoz u Svetolilijskoj ulici, udario je u dva automobila večeras oko 20 časova. Na… »

Dačić na zasedanju UN: Naporan dan za srpskog šefa diplomatije, pogledajte sa kim se sve sastao!

Srbija danas 21.09.2016
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, na marginama 71. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je niz bilateralnih sastanaka. Ministar Dačić sastao se sa ministrom inostranih poslova Iraka Ibrahimom… »

Nikolić sa delegacijom intrak telekoma: Srbija je postala plodno tlo ta investitore

Srbija danas 21.09.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa delegacijom kompanije Intrakom telekom, koju je predvodio predsednik Upravnog odbora kompanije, gospodin Ahmet Mohamed, koji ga je informisao o novim projektima te kompanije, koja… »

Erdogan poziva lidere UN: Preduzmite mere protiv Gulena!

Srbija danas 21.09.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je svetske lidere u UN da preduzmu mere protiv "terorističke mreže" turskog sveštenika Fetulaha Gulena koji živi u SAD i koja, kako je kazao, ugrožava i njihovu bezbednost. -Pozivam sa ove govornice sve… »

Vučić i džonson: Prioritet Velike Britanije je stabilnost Zapadnog Balkana!

Srbija danas 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom koji je istakao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu i da će jedan od prioriteta spoljne politike Velike… »

Drecun: Halilović bi da uništi srpski narod

Srbija danas 21.09.2016
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je sinoć povodom pretnje ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, da takve ekstremne izjave ozbiljno narušavaju mukotrpno uspostavljen mir i suživot u dejtonskoj BiH… »

Vučić nastavlja posetu SAD: Planirani brojni bilateralni susreti

Srbija danas 21.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić nastavlja danas posetu SAD, u okviru koje su narednih dana planirani brojni bilateralni susreti, kao i obraćanje na Generalnoj debati 71. Generalne skupštine UN. Vučić se juče sastao sa premijerima Rumunije, Austrije… »

Dačić odgovorio generalu: Muslimani se spremaju za rat! (video)

Srbija danas 21.09.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da izjava Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske predstavlja najveću prijetnju miru i stabilnosti u regionu i pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje. Dačić je podsetio da… »