Izvor: Subotica.com arhiva vesti 21.09.2016

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Subotica.com 21.09.2016
Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova danas i sutra će sprovesti sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, a koja se odvija u okviru Evropske nedelje kretanja (16-22. septembar). Ministarstvo unutrašnjih poslova… »

Devojčica pala sa terase i poginula

Subotica.com 21.09.2016
Na Prozivci se danas desila strašna tragedija u kojoj je sedmogodišnja devojčica izgubila život. Kako saznajemo sa lica mesta, devojčica M. B., stara 7 godina pala je sa 5. sprata, sa terase zgrade u kojoj je živela. Dete je bilo živo nakon pada i… »

Promocija Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

Subotica.com 21.09.2016
Promotivni štand Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe danas je bio postavljen u centru grada, a zainteresovani su mogli bolje da se upoznaju sa onim što ova visokoobrazovna ustanova nudi. Treći upisni rok na Pravnom fakultetu održaće se 23… »

Humanitarni kraljevski odbojkaški turnir za pomoć u lečenju Ive Zvekić

Subotica.com 21.09.2016
U subotu će na Prozivci biti održan „Kraljevski odbojkaški turnir“ sa ciljem da se kod dece razvije takmičarski duh, ferplej i druženje. Organizator turnira je Udruženje Kraljevina Srbija, a namenjen je deci uzrasta od 10 do 15 godina, kao i za… »

Do podataka iz oblasti životne sredina u nekoliko klikova mišem

Subotica.com 21.09.2016
Subotica je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je počeo sa primenom GIS sistema, odnosno geoprostornih podataka koji su godinama dostupni na istoimenom portalu. U Gradskoj upravi rešili su da ove podatke koriste i u oblasti zaštite životne sredine… »

Rekordna količina kiše u poslednjih 5 godina poplavila grad

Subotica.com 21.09.2016
Kiša koja je pre dva dana padala 12 sati, stvorila je velike probleme na ulicama našeg grada. Rekordne padavine u poslednjih 5 godina, odnosno 74 litra po metru kvadratnom, bile su previše za gradsku kanalizaciju, koja nije projektovana da primi… »

Ne lovite smuđa na Paliću

Subotica.com 21.09.2016
Nadležni priznaju da stanje jezera kod Subotice nije dobro, ali tvrde da nije zabrinjavajuće. Izrazito zelena voda od algi, pa je jedna vrsta ribe dragocena za ekosistem ugrožena. Stanje Palićkog jezera, čija voda ovih dana liči na sve, osim na… »

Književno veče posvećeno stogodišnjici smrti Petra Kočića

Subotica.com 21.09.2016
U četvrtak u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici održaće se književno veče posvećeno stogodišnjici smrti Petra Kočića. Književna tribina pod nazivom "Andrić o Kočiću kao pripovedaču i nacionalnom tribunu" održaće se u SKC… »

Isključenja struje za 22. septembar (četvrtak)

Subotica.com 21.09.2016
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost… »