Izvor: Telegraf/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Napeto u Gračanici: Policija hoće da protera Đurića sa KiM, meštani ga brane (video)

Telegraf 21.09.2016
Policajci su najpre rekli da imaju naredbu da otprate Ðurića do Merdara, na administrativnoj liniji, pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to bude odbio. Kosovska policija, koja je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se… »

Tajne ratobornog bosanskog generala: Sefer Halilović ne bi voleo da znate ove detalje iz njegovog života!

Telegraf 21.09.2016
On je 2005. godine oslobođen svih optužbi i pušten je na slobodu, nakon brojnih nelogičnosti i propusta u procesu pred Haškim sudom. Bosanski general u penziji i ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, svojom retorikom probudio je duhove… »

Vučić se sastao sa Ðukanovićem u Njujorku (foto)

Telegraf 21.09.2016
Vučić i Ðukanović razgovarali su na marginama generalne debate na 71. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Vlade Crne Gore Milom Ðukanovićem. VUČIĆ: Onima koji… »

Vučić na Ist Vest institutu u Njujorku o ulozi Srbije

Telegraf 21.09.2016
Vučić će govoriti o mnogim temama, o presudnoj ulozi Srbije u postizanju regionalne stabilnosti na Balkanu, ali i o migrantskoj krizi. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je trenutno u poseti SAD, održaće večeras predavanje na Institutu “Ist… »

Sastali se Stefanović i Burkhard: Odlazeći šef Misije OEBS-a izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja poglavlja 24!

Telegraf 21.09.2016
Stefanović i Burkhard razgovarali su o konceptu policije u lokalnoj zajednici i o poverenju građana u policiju. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se sa ambasadorom Peterom Burkhardom odlazećim šefom… »

Sastanak svih ministara KULTURE: Ivan Tasovac nije došao na razgovor sa svojim prethodnicima i naslednikom!

Telegraf 21.09.2016
Vladan Vukosavljević kazao je da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, ne samo sa bivšim ministrima, nego i sa drugim kulturnim poslenicima. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević organizovao je danas neformalni susret na koji su… »

Vuk na meti: Bošnjačka dijaspora u SAD protiv Jeremića

Telegraf 21.09.2016
Za razliku od zemalja koje su dosada dale svoj pozitivni glas za Jeremića i uglednih listova poput Vol strit džurnala i britanskog Telegrafa, oni smatraju da je Jeremić nepodoban za tu funkciju. Savetodavni odbor za Bosnu i Hercegovinu (ACBH)… »

Mihajlović: I smenjuju me i kandiduju za predsednika

Telegraf 21.09.2016
Na medijske spekulacije da će tokom eventualne rekonstrukcije vlade, ona biti zamenjena, Mihajlović je rekla da je odavno prestala da broji medijske najave u kojima je premijer Aleksandar Vučić smenjuje sa mesta ministra i potpredsednika vlade… »

Albanci sa KOSOVA prizivaju novi rat: Albin Kurti tvrdi da demarkacija može da donese nove sukobe

Telegraf 21.09.2016
"Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj zemlji je prolivana krv koju ne možemo da oprostimo", rekao je Kurti u Tirani. Osnivač radikalnog opozicionog pokreta “Samopredeljenje” u kosovskoj skupštini… »

Boris džonson dolazi u Srbiju: Na poziv Aleksandra Vučića!

Telegraf 21.09.2016
Premijer Vučić je istakao da Srbija veruje u iskreno prijateljstvo sa Velikom Britanijom, sa kojom sledeće godine obeležava 180 godina diplomatskih odnosa i pozvao ga da poseti Srbiju. Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, sastao se… »