Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Ko je izvršio napad u Siriji? Novi momenti: Američki dron viđen u blizini mesta gde je napadnut konvoj UN

Večernje novosti 21.09.2016
Dron američke vojske "Predator" primećen je u blizini mesta gde je izvršen napad na humanitarni konvoj Ujedinjenih nacija u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Dron američke vojske "Predator" primećen je u blizini mesta gde je izvršen… »

Napadnuta izraelska ambasada u Turskoj, ubijen napadač (VIDEO)

Večernje novosti 21.09.2016
Oružani napad na ambasadu Izraela u Turskoj izveden je danas, a jedan od napadača je ubijen. Oružani napad na ambasadu Izraela u Turskoj izveden je danas, a jedan od napadača je ubijen, piše list „Haberturk“. Dve nepoznate osobe su pokušale da… »

Rusija šalje nosač aviona u istočno Sredozemlje

Večernje novosti 21.09.2016
Rusija će poslati svoj jedini nosač aviona u istočno Sredozemlje da podrži ruske avione u Siriji, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. MOSKVA - Rusija će poslati svoj jedini nosač aviona u istočno Sredozemlje da podrži ruske avione… »

Vašington post: Putin ne odustaje od Balkana jer je upravo tu Zapad ponizio Rusiju

Večernje novosti 21.09.2016
Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, piše "Vašington post" Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu deo su strategije stvaranja mišljenja o… »

Neredi u SAD posle ubistva crnca

Večernje novosti 21.09.2016
Najmanje 12 policajaca povređeno je u neredima u Severnoj Karolini posle policijskog ubistva muškarca afroameričkog porekla, a više desetina demonstranata blokiralo je auto-put. ŠARLOTA - Najmanje 12 policajaca povređeno je u neredima u Severnoj… »

Prevrnuo se brod kod Egipta: Utopilo se 29 migranata

Večernje novosti 21.09.2016
Među nastradalim su migranti iz Egipta, Sudana i drugih afričkih zemalja. KAIRO - Najmanje 29 ljudi se utopilo kada se prevrnuo brod s migrantima kod sredozemne obale Egipta, rekli su danas egipatski zvaničnici. "Ima 29 mrtvih i pet povređenih", rekao… »

Panika u "velikoj jabuci" video: Deo Njujorka blokiran zbog sumnjivog paketa

Večernje novosti 21.09.2016
licija Njujorka blokirala je deo grada zbog sumnjivog paketa, javljaju svetski mediji. Policija Njujorka blokirala je deo grada zbog sumnjivog paketa, javljaju svetski mediji. Kako navodi televizijska mreža "Foks", policija je zatvorila područje između… »

Austrija za jaču kontrolu granica EU i za novi Maršalov plan

Večernje novosti 21.09.2016
Austrijski kancelar i ministar spoljnih poslova, Gerhard Kern i Sebastijan Kurc založili su se u UN u Njujorku za zajedničku akciju Evropske unije za jačem obezbeđenje spoljnih granica EU. Austrijski kancelar i ministar spoljnih poslova, Gerhard Kern… »

Rusija proizvodi naftu na Arktiku

Večernje novosti 21.09.2016
Rusija je danas pokrenula proizvodnju nafte na Arktiku gde su zbog ekstremnih vremenskih uslova potrebne inovativne tehnologije bušenja tla do nafte, saopšteno je u Moskvi. Rusija je danas pokrenula proizvodnju nafte na Arktiku gde su zbog ekstremnih… »

Neonacista u Finskoj osumnjičen za ubistvo prolaznika na skupu (video)

Večernje novosti 21.09.2016
Finski neonacista Jese Tornianen, ranije poznat po nasilju, uhapšen je danas posle smrti jednog prolaznika kojeg je napao tokom demonstracije protiv migranata. HELSINKI - Finski neonacista ranije poznat po nasilju uhapšen je danas posle smrti jednog… »